Hvordan blir du påvirket av ros?

Skrevet d. 18-11-2016 15:09:16 af Helene Bakke - Psykoterapeut, Veileder, Coach

Jeg har selv erfart at ros kan brukes på flere måter, både negativt og positivt. Det er derfor viktig å gjenkjenne forskjellene.

Den negative måten å bruke ros på er den som blir brukt for å manipulere den andre, de gir ros for å oppnå noe av den andre.

Den positive måten å bruke ros på er den som blir brukt uten baktanke, du roser dem fordi de fortjener det eller du får anerkjennelse og ros for noe du har oppnådd med hardt
arbeid.
Er
du bevisst på forskjellene?

Jeg har opplevd dette på flere arenaer i livet mitt og mine reaksjoner når noen bruker ros som manipulasjon er at jeg jobber mer, gjør mer og utfører mer. Jeg blir den snille flinke piken som gjør alt rett, på evig jakt etter anerkjennelse og ros, men resultatet blir utbrenthet.

For å bli bevisst dette mønsteret har jeg brukt enkle rollebytter som har resultert i store endringer og flere perspektiver. Denne erfaringen vil jeg gi videre til deg.


Til ettertanke :) hilsen Helene, psykodramaterapeut

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.