Hva gjør deg lykkelig?

Skrevet d. 25-2-2016 13:10:27 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

I dag har jeg lyst til å snakke om lykke. Det er så mange som har lykke-prosjekter på gang, og man får ideer gjennom blader, på nett og andre steder om alt man skal gjøre for å bli lykkelig. Man ser mange kjendiser og andre, som er så lykkelige. Ja, man kan lese i blader og på nettet, de er lykkelige som bare det, så blir det skilt, og så er de lykkelige igjen. Og så blir de skilt igjen, og kanskje er de enda mer lykkelige. Men er de alltid så lykkelige? 

Lykken er jo forskjellig. For ofte ser vi glansbilde-sidene til mange. For alle lever vi et liv som har mye glede, og kanskje også for noen mye sorg og frustrasjon. Men så handler det om og finne dine gleder, din lykke. For lykke for deg, kan være noe annet enn lykke for meg. Hva gjør deg lykkelig? 

Når det gjelder lykke, og du finner ut hva som gjør deg lykkelig, så også se på de små tingene. For noen snakker om «tenk om jeg vant så mye penger, tenk om jeg kunne gjøre det og det, tenk om jeg kunne..», og så glemmer man å se lykken der man er. Ja for meg, så kan bare det å ta en liten tekopp og kose meg med den og sitte en liten stund alene være lykke, eller å være sammen med familien min, eller noen øyeblikk ute i naturen, eller når jeg sitter med en kunde og jeg merker at jeg kan hjelpe dem på en god måte som er perfekt akkurat for den ene der og da - det gir meg lykke. Hva er dine små ting, som gjør deg lykkelig?

Begynn å se på hverdagen din, hvis du snur om enkelte ting, spesielt med tankene dine «åh, er det det elendige være», «og jeg må gå til bussen», «og det blir enda en slitsom dag på jobben». Av de tingene der, dårlig vær, gå til bussen og en slitsom dag på jobben, finnes det noe lykke der inne? Når du går til bussen kan du se på naturen eller se på andre folk, selv om det er dårlig vær, men du kjenner været. Og på jobben, er det noe der du kan se som er positivt og kan gi deg lykke? Og hva annet er det i livet ditt som gjør deg lykkelig? Noen minutter for deg selv, tid sammen med familie eller tid sammen med venner, tid til å nyte, tid til ro. Hva gjør deg lykkelig? Husk at det gjelder deg, det gjelder ditt liv og det gjelder din fremtid.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.