Endrer du deg avhengig av hvem du snakker med?

Skrevet d. 10-10-2018 21:46:54 af Eli Irene Brager - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Har du noen gang tenkt over at du endrer deg i forhold til de menneskene som du omgås? La meg ta et eksempel; du er profesjonell i yrke ditt, og kollegaene som du omgås til daglig omgås du med profesjonelt, altså du viser liksom ikke frem ditt indre liv. Du holder kanskje en del av deg tilbake. Derimot når du er hjemme hos deg selv kommer kanskje tårene ut, eller når du snakker med en god venn eller venninne så blir du mer åpen? Vi endrer oss i forhold til hvem vi er sammen med. Som gestaltterapeut stiller jeg meg spørsmålet "hvem blir jeg sammen med deg" og "hvem blir vi sammen". "Hva gjør vi sammen", "hvordan har vi det sammen med hverandre".

Det er feltteorien, vi snakker om her, vi ser for oss at det er et felt i mellom deg og meg og så skjer det noe i feltet mellom oss når vi møtes og snakker sammen. Hva som skjer er avhengig av hva vi kommer inn med i feltet. Kommer du inn trøtt og sliten, så blir feltet påvirket av det, kommer du inn trist og lei deg, så påvirkes feltet av det, er du glad påvirkes feltet av din glede. Alle de menneskene som vi treffer daglig påvirker oss på en eller annen måte, og vi påvirker dem. Vi påvirkes av situasjonen vi møter menneskene i også, og vi påvirker hverandre i den situasjonen. All denne påvirkningen kan vi kjenne i kroppen vår. Kanskje blir vi lei oss, kanskje lattermilde, kanskje sorgfulle, det er så mange følelser og tanker som kan dukke opp i oss når vi påvirkes og påvirker i møte med menneskene rundt oss og de situasjonene som vi møter menneskene i. Det er ganske spennende. Dersom du tenker at du vil gå til en gestaltterapeut kommer du til å oppdage at det jobbes med dette hele tiden. Hvem blir vi sammen, hvordan påvirker vi hverandre. Vi jobber med å øke vår oppmerksomhet på hvordan vi lar oss påvirke og hvordan vi selv påvirker andre. Gestaltterapi er relasjonsorientert og i det er det selvutvikling. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.