Du var så motivert, men så kom hverdagen!

Skrevet d. 7-1-2016 15:27:32 af Lian Kirksæther - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Veileder, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Enten det er et nytt år eller sommeren snart er over så kommer gjerne ønske
om å endre noe til det bedre. Kanskje det gjelder å endre kosthold eller sette i gang å trene.

Du har lest og fått ideer. Gått grundig til verks og planlagt hva som skal til. Du var virkelig motivert og trodde det skulle være ganske så enkelt, men så kommer hverdagen.

Hektisk hverdag og trett foran TV-en.

Hverdagen med jobb, aktiviteter med og uten barn, og når kvelden kommer så oppdaget du at du har jo spist det ene og det andre, som absolutt ikke var på lista over sunn mat. Og når du setter deg ned foran TV-en trett og sliten glemmer du helt det du har lært om sunn mat, drikke og din helse. Det blir rett og slett borte i den hektiske hverdagen, og når du først har glemt det så kan du jo like godt vente med endringene til i morgen og kose deg med litt ekstra siden du trenger det akkurat i dag.

Og slik kan det gå dag for dag og uke for uke. Det letteste er rett og slett å gjøre det enkleste, og ikke ta ansvar for det du egentlig ønsker.

Lever du et stresset liv?

Media påvirker oss. Tenk på all reklamen som er på TV i løpet av en kveld, og all den fristende maten, snacksen og godteri som vises. Man er sliten og trett, og da er det greit å ty til noe enkelt. Eller når du løper innom butikken på vei hjem fra jobb. Sliten, trøtt og sulten. Da er du ikke mye fristet til å sette i gang med middagen i full fart før du stresser avgårde igjen på ulike aktiviteter både med og uten barn. Da er det lett å ty til noe enkelt i farta. Slenge på en ferdig pizza eller ta en bolle på veien. Rett og slett et stresset liv som mange lever i dag.

Det er lett å ty til noe enkelt

Da er det lett å bli skuffet over seg selv, og tenke at jeg fikk det jo ikke til denne gangen heller. Og da er det lett å gi opp hele prosjektet og planen med å spise sunt og trene mer. Og så kommer man lett inn i et negativt mønster så blir alt enda verre. Det handler sjelden om at du ikke kan, men i en hektisk hverdag er lettere å ty til noe enkelt og lett tilgjengelig når du først er trett og sliten.
Da gjelder det virkelig å ta ansvar for hva du vil.

Du kan spørre deg selv om du ser muligheter og tror at du får det til. Eller er du typen som ser vanskeligheter og har lett for å tro at noe ikke går.

Husk å nyte livet på veien

Det er tøft å skape endringer selv om det er til det bedre. Derfor er det viktig å forstå hvorfor du tyr til enkle løsninger i de slitene øyeblikkene du opplever. Det handler sjelden om at du ikke kan – det handler mer om at du har en ubevisst tro, som leder deg til det letteste løsningen i de slitne øyeblikkene.

Ikke vent på at den rette dagen skal komme. Da kommer du aldri i gang. Bestem deg for når du vil starte endringen, forbered deg og bare sett i gang. Husk å nyte livet på veien og de gode øyeblikkene.
Og husk for all del å rose deg selv og det du får til.

Jeg har bred erfaring i å jobbe med mennesker, og har spesialisert meg på tema høysensitiv. Til daglig jobber jeg i, Ditt Liv – Din Fremtid. Jeg har skrevet boken «Sensitiv og Sterk», som er en bestselger i Norge. Jeg har også gitt ut Coaching CD både på norsk og engelsk.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.