Å gå i terapi, skummelt?

Skrevet d. 11-12-2017 20:20:01 af Eli Irene Brager - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Synes du det høres skummelt ut å gå i terapi? Og hva gjør egentlig en Gestaltterapeut? 

Jeg har praktisert som Gestaltterapeut under utdanning siden februar i år. Det har vært en spennende reise. Jeg har møtt mennesker, flotte mennesker som jeg ellers ikke ville møtt. Mennesker som har kommet til meg med sine fortvilelser og problemer. Det kjennes godt å ha bidratt positivt inn i disse menneskenes liv, det kjennes godt å få være til hjelp og støtte. For det er jo det vi terapeuter er. Jeg har valgt å utdanne meg til Gestaltterapeut fordi jeg selv en gang opplevde å få hjelp til å komme ut av en krise, og det sådde frøet til å ønske å hjelpe andre som strever med livet sitt. 

Som Gestaltterapeut og medmenneske møter jeg mennesker uten å dømme dem. Jeg stiller meg åpen for alle mennesker, og tenker at inne i hvert eneste menneske bor det erfaringer med følelser, tanker og drømmer. Det kjennes godt å få være til støtte og hjelp. Bygge opp en god kontakt mellom meg og klienten. Det er sammen vi blir til. En av mine motto er at; Det mennesket som kommer i terapi hos meg skal føle seg trygg og ivaretatt. 


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.