Selektiv mutisme

af GoMentor

Sidst opdateret 10.7.2020

Reviewer GoMentor

Hva er selektiv mutisme?

Selektiv mutisme er en alvorlig tilstand av angst som får barn som ellers kommuniserer normalt til å "fryse" i offentlige eller ukjente situasjoner, eller når det er fremmede i nærheten. Andre symptomer inkluderer: ekstrem skyhet, vanskeligheter med å snakke offentlig, angst for mennesker så vel som andre symptomer. I motsetning til mutisme, hvor barnet ikke kan snakke i det hele tatt, kan et barn med selektiv mutisme snakke, men bare når det er i et kjent miljø. Det er ulike årsaker til denne lidelsen, men enda viktigere, det er også forskjellige behandlingsalternativer.

Årsaker til selektiv mutisme

Den eksakte årsaken til selektiv mutisme er ikke kjent, men det antas at det er flere årsaker, inkludert biologiske, miljømessige og sosiale årsaker. Andre sosiale fobier kan spille en rolle i fremveksten av selektiv mutisme, selv om dette ikke alltid er tilfelle. Problemet ser også ut til å være arvelig. Selv om årsakene til denne lidelsen kan variere, er symptomene vanligvis like. Hvis symptomene ignoreres, er det en risiko for at problemet vil bli verre. Det er derfor viktig å ta hensyn til tegn på selektiv mutisme.

Behandling av selektiv mutisme

For de som er opptatt i hverdagen, kan online terapi for selektiv mutisme kombineres via GoMentor veiledning fra trente terapeuter med online rådgivning som kan gi moralsk støtte, og gi en sjanse til å se denne lidelsen gjennom andres øyne. For familier som har denne utviklingsforstyrrelsen nær livet, kan det føre til mye stress i hverdagen, noe som kan bli et generelt problem for hele familien. Med veiledningsterapi fra GoMentors tilknyttede spesialister kan symptomene på selektiv mutisme minimeres. Opplæring i sosiale ferdigheter er også en viktig del av behandlingen. Samlet sett har behandlingen av selektiv mutisme kommet langt de siste årene. Denne lidelsen er fortsatt et problem, men det er mange måter å få hjelp på.

Trenger du hjelp til selektiv mutisme?

Ole Holmaas Thomas (Tom) Kjos-Kendall Hilde Fredriksen Linda Nordskog
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Trenger du hjelp til selektiv mutisme?

Ole Holmaas Thomas (Tom) Kjos-Kendall Hilde Fredriksen Linda Nordskog
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.