Bevegelsesstereotypier

af GoMentor

Sidst opdateret 10.7.2020

Reviewer GoMentor

Hva er bevegelsesstereotypier?

Bevegelsesstereotypier forårsaker repetial motor atferd hos barn - for eksempel spiker-biting og gynge frem og tilbake. Årsakene til bevegelsesstereotypier er ikke kjent, men stress, frustrasjon og kjedsomhet har blitt funnet for å forsterke symptomer. Symptomer inkluderer: neglebiting, gynge eller andre ufrivillige bevegelser i barnet. Det er risiko forbundet med denne lidelsen, selv om de ikke er så alvorlige som hos andre. Det er derfor vi har tildelt en rekke spesialister på GoMentor som kan hjelpe til med denne bevegelsesforstyrrelsen.

Risikoen for denne lidelsen ligger i begrensningen av barnets evne til å fungere normalt i sosiale situasjoner. Hvis det oppstår problemer med dette, kan det føre til andre psykiske lidelser som kan få store konsekvenser. Den eksakte årsaken til denne lidelsen er ikke kjent, men det kan forårsake hodeskader, bruk av sentralstimulerende midler eller en rekke andre forhold. Men selv om den eksakte årsaken ennå ikke er kjent, er mye fortsatt kjent om symptomene på denne lidelsen.

Symptomer på bevegelsesstereotypier

De fleste barn kan kanskje bite neglene sine, slå seg selv eller til og med gå gjennom en fase hvor de slår hodet inn i ting, men hvis slik oppførsel varer i mer enn fire uker, er det et alvorlig tegn på at det kan være bevegelsesstereotypier. Andre symptomer vil variere fra barn til barn, men de forholder seg generelt til barnets kropp og involverer ufrivillige, uproduktive bevegelser. Lignende symptomer finnes i andre lidelser, så det er viktig at en klar diagnose er gjort. Når dette har skjedd, kan du begynne å behandle bevegelsesstereotypier.

  • Skjelvende

  • Neglebiting 

  • Hodet ristet

  • Et barn som slår seg selv

  • Gynge frem og tilbake

Behandling av bevegelsesstereotypier

Selv om det finnes flere forskjellige behandlingsalternativer for bevegelsesstereotypier hos barn, anbefales online terapi via GoMentor. Med kombinasjonen av trente terapeuter og internett kommunikasjonsmuligheter, kan gomentor få behandling for alle symptomer på bevegelsesstereotypier via GoMentor. Før problemet blir verre, eller har en drastisk effekt på et barns liv, bør det tas hensyn til behandlingsalternativene nøye.

Trenger du hjelp med bevegelsesstereotypier?

Linda Nordskog Hilde Fredriksen Ole Holmaas Kristina Buss Folkestad
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Trenger du hjelp med bevegelsesstereotypier?

Linda Nordskog Hilde Fredriksen Ole Holmaas Kristina Buss Folkestad
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.