Er DU som menneske MUSIKALSK?

Skrevet d. 11-11-2018 15:00:44 af May Britt Lian - Reg. Tankefeltterapeut MNLH, NLP Master Coach, Veileder

Mennesket er verdens mest følsomme og vakreste ”strengeinstrument”. Strengene symboliserer følelsene våre. Alt det fineste, beste og mest verdifulle i livene våre - handler om følelser. Fra vi blir født møter vi mennesker som samspiller med oss som strengeinstrument, og som på ulike måter spiller på strengene våre. Vår livskvalitet avhenger i stor grad av hvordan vi lykkes med å utvikle vår ”menneskemusikalitet”. – Trond Haukedal

LYD OG TONEFALL SOM VERKTØY

Bruk gjerne MUSIKK som «VERKTØY» for påfyll av energi i DIN hverdag. Det er også et fint verktøy for å komme i kontakt med dine FØLELSER slik at de kan fortelle deg hva du EGENTLIG ønsker eller har behov for!?
Hvorfor ikke bruke musikk i selve jobben og til og med i møter med dine medarbeidere?
Ditt tonefall kan bidra til ca. 38 % av ditt budskap i forhold til om andre LIKER eller IKKE liker det de hører, mens selve ordene er KUN 7 %!!! PS! Det betyr at 55 % av formidling skjer via ditt kroppsspråk! Kansje ikke så viktig å bruke så mye fokus på ORD, når det er TONEFALL og HANDLING som utgjør den største forskjellen!?
HØRSEL er en av våre viktigste SANSER og bidrar til økt LIVSKVALITET såvel som BALANSE i hverdagen på flere plan. Ved å lytte får du hjelp til å få med deg hva dine følelser egentlig FORTELLER deg, og da får du også SVARENE som blir riktigst for DEG.
Det kan imidlertid bety at du trenger å VÅGE Å VÆRE DEG, og gi litt mer blanke i Janteloven eller hva andre måtte mene! Det kan også bety at du må VÅGE å skuffe noen... Ved å LYTTE AKTIVT til andre så får du også vite mer om hva som er viktigst for DE og det kan gi deg nyttig informasjon slik at du som leder eller medarbeider kan legge tilrette for økt trivsel, økt kapasitet, reduksjon av fravær eller rett og slett unngå noe "brannslokning" av misforståelser eller konflikter?
Jeg opplever at noen ganger lever mange med "kaos i kulissene" som forstyrrer den vakre musikken som kroppen kan hende desperat ønsker å dele med gi deg? Om du lever med "kaos i kulissene" og ikke vil ha det slik lenger så kan NLP coaching eller TFT tankefelt terapi eventuelt tilby deg et "verktøybelte" som hjelper deg tåle, eller redusere dette kaoset?
Ta gjerne kontakt om du kjenner at støynivået ditt er litt i overkant av hva du egentlig ønsker fordi det finnes "verktøy" og muligheter for hjelp...
Håper vi snakkes når du er klar. Varm hilsen fra May Britt

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.