Nevropsykologisk undersøkelse

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Det kan henvises til en nevropsykologisk undersøkelse i forbindelse med

  • Beskrivelse av intellektuelle ressurser ved avdekking av arbeidsevne, herunder vurderingen av læring og hukommelse m.m.
  • Fastsettelse av intellektuell funksjon hos ungdom og voksne med svake ressurser - særlig med tanke på utdanningsvalg, planlegging av fremtiden og pensjon.
  • Kartlegging av intellektuelle ferdigheter hos unge mennesker med (mistanke om) tidlig ervervet hjerneskade i forbindelse med pedagogiske tilnærminger, rehabilitering eller pensjon.
  • Undersøkelse ved mistanke om demens, for eksempel etter mange års alkoholmisbruk, eksponering for organiske løsemidler, tidlige stadier av Alzheimers sykdom, demens blodpropp m.m.
  • Utredninger for å klargjøre om hjerneskade eller psykisk lidelse er årsaken til problemer med tilknytning til arbeidsmarkedet.
  • Vurdering av intellektuelle eller atferdsmessige følger av hjerneskade, for eksempel ved blodpropp i hjernen (slag), slag mot hodet (hodetraume), metabolske forstyrrelser m.m.
  • Vurdering av intellektuelle, atferds eller personlighetsendringer etter hjerneskade som en del av skadene.
  • Vurdering av kognitive vansker som en del av etablering eller revisjon av rehabiliteringsplaner for hjerneskadede.

Definisjon av nevropsykologisk undersøkelse

En nevropsykologisk undersøkelse er en undersøkelse av mentale funksjoner som hukommelse, konsentrasjon, romorientering, språkferdigheter, problemløsning m.m. Slike ferdigheter kalles kognitive funksjoner, som stammer fra det latinske "cognitio" som kan oversettes til tenkning.

Hvorfor en nevropsykologisk undersøkelse?

Den nevropsykologisk undersøkelse må gjøres, hvis man vil ha svar på spørsmålet om forholdet mellom en persons kognisjon eller atferd og hjernefunksjon.

Få hjelp for Nevropsykologisk undersøkelse

Marianne Harr Thomas (Tom) Kjos-Kendall Silvia Josefine Grøndahl Charlotte Nagelgaard
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.