Mindfulness-basert stress reduksjon - MBSR

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Mindfulness Mindfulnessbasert stress reduksjon (MBSR) er et intervensjonsprogram som opprinnelig ble utviklet av professor Jon Kabat-Zin i USA. Det er basert på mindful mentaltrening som har til formål å styrke evnen til å være til stede og bli mer aksepterende. MBSR er anerkjent for å minske symptomene på stress, angst og depresjon. Her anvender man noen av de samme metodene som er brukt i sammenheng med andre mindfulness retninger, som for eksempel meditasjon. Formålet er å lære og integrere de forskjellige teknikkene så man kan håndtere hverdagens utfordringer, som stress, mer effektivt.  

 

MBSR kan hjelpe med å

  • Minske stress
  • Minske angst og depresjon
  • Styrke oppmerksomhet og tilstedeværelse
  • Skape balanse og bedre overblikk
  • Forbedre livskvalitet og velvære

 

Selve kursforløpet strekker seg vanligvis over 8 uker, men kan variere alt etter hvor og hvem som tilbyr kurset. Avhengig av forløpet er det mulig å bli MBSR-instruktør når man innehar det 8 uker lange kurset, og med en lengre og påbyggende utdannelse innenfor mindfulness, kan man opnå status som MBSR-lærer. Det er altså forskjell på instruktører og lærere og innholdet i et MBSR forløp kan derfor variere veldig. MBSR er basert på viten om stress, stress-fysiologi, oppfattelse og kommunikasjon og illustrerer sammenhengen mellom kroppen, tankene, følelsene og adferd når man er stresset. Dette programmet minner i stor grad om MBTC –mindfulness kognitiv terapi – som også er et 8 uker langt forløp som i større gra fokuserer på psykiske og/eller fysiske lidelser som depresjon. 

Mindfulness-basert stress reduksjon - MBSR

Sølvi Laugsand Kristin Evjen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Mindfulness-basert stress reduksjon - MBSR

Sølvi Laugsand Kristin Evjen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Mindfulness-basert stress reduksjon - MBSR

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.