På randen av samlivsbrudd? Det trenger ikke ende slik!

Skrevet d. 5-1-2017 22:24:02 af Anna Sigridsdatter Heen - Psykoterapeut, Parterapeut, Sexolog

Det er håp for de som vil fortsette samlivet når det skjærer seg.

Men det krever noe av begge parter. Trenger du /dere parrådgvning eller vet du om noen som trenger bistand, kan jeg kontaktes!

Tematikken samlivsproblemer og samlivsbrudd ble tatt opp av VG nett nå å nyåret. VG nett har intervjuet spesialist i klinisk psykologi og samlivsterapeut Sissel Gran. Hun sier at mange par holder sammen lenge etter at den ene parten har bestemt seg for å slå opp. Likevel kan det fortsatt finnes håp.

Gran har lang yrkeserfaring med par med samlivsproblemer, og sier det finnes eksempler der selv de mest håpløse utgangspunktene har endt lykkelig.

- Det vi ser noen ganger er at den andre parten plutselig forstår at nå gjelder det " Nå må jeg forandre meg. Nå må jeg være henvendt mot kjæresten min på en måte jeg aldri har vært før.» Det kan hjelpe, men ofte tar det veldig lang tid å overbevise den som har mistet troen, sier Gran til VG Nett.

Mitt råd som parterapeut er: Ikke la  tiden gå, men ta i tak med mistroen og mismotet. Jo lengre dere venter, jo verre blir det! Kanskje vil dere etter å ha fått profesjonell rådgivning konkludere med at dette blir for krevende. Da kan dere få avsluttet på en "verdig måte" som dere begge  kan være bekjente av. Eller kanskje ser dere at  det er mye å bygge på, og at viljen er til stede for å gå videre sammen.

En krise kan  være starten på fordyping og forsterkning av forholdet deres. Men da må dere begge  være villig til å gå i dere selv, og komme den andre i møte.

Søk råd når kjærligheten  trenger hjelp!


 Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.