Har du sceneskrekk?

Skrevet d. 27-11-2018 20:42:11 af Michael Stenhagen -

Har du angst, sceneskrekk, og synes det er vanskelig å være trygg i ulike situasjoner? Det å føle seg ok, er noe som mange sliter med, og det utgjør en enorm forskjell å få en endring på dette området.

 

Jeg tenkte ikke på dette med at jeg ble nervøs rundt det med å holde foredrag. Ihvertfall hadde jeg glemt det, men så ble jeg overrasket. For jeg så ikke etter endring der lenger. 

Jeg fikk selv en endring på dette i 2014 da jeg var på et seminar i La Conner som handler om den forståelsen jeg lærer bort idag. Jeg så ikke etter endringen fordi jeg hadde glemt at det å holde foredrag var noe jeg var nervøs for. Siste dag på seminaret når runden gikk rundt spurte George vår seminarleder om hvilke innsikter vi hadde fått disse dagene. Runden gikk rundt. Når det kom til meg gikk det opp for meg hvor fri og hvor lite tanker jeg hadde hatt de siste 4 dagene. Det gikk opp for meg at jeg hadde bare snakket fritt med alle uten å tenke at jeg var nervøs eller noe. Samtidig gikk det opp for meg at jeg er trygg, og at jeg vil alltid være trygg, og jeg ble veldig håpefull plutselig. Nervøsiteten rundt det med å snakke rundt en gruppe mennesker, eller titalls med mennesker forsvant helt. Det hadde ikke lenger det samme grepet på meg. Jeg så nå plutselig hvordan jeg kunne ta imot foredragsbestillinger, og hvordan jeg fritt kan prate med folk i grupper, uten å skille så veldig på hvem jeg snakker til og hvor mange, og hvor forberedt eller klar jeg er. Det var en enorm lettelse og en stor endring.

Jeg har visst alltid vært ok

Jeg innså i dag fire og et halvt år senere at det er noe jeg har lyst å hjelpe andre med som gruer seg til en fremføring eller som generelt er litt usikre på seg selv, og ønsker å bli tryggere på seg selv. I alle situasjoner inkludert sosiale. Lære om hvor det å føle ok kommer fra.

Jeg har alltid hatt mye selvtillit og optimisme, men kunne tidligere i mitt liv bli litt usikker på meg selv i de situasjonene hvor jeg skulle gjøre en fremføring. På Universitetet i Stavanger var jeg det, og på Master studium i Australia hvor vi skulle holde presentasjon for klassen hver uke. Selv på NLP studium i 2013 var jeg engstelig på fremføringen. Jeg la det derfor fra meg og reiste til Aruba og San Diego i 2014. Derfor kan jeg med sikkerhet si idag at det er noe jeg kan hjelpe mennesker med å helt eller delvis bli kvitt, ved å få et annet forhold til hva usikkerhet er. Jeg har alltid vært uredd og det er en av mine styrker, men dette handler om noe mer subtilt enn det, at vi skiller på situasjoner, og ser ikke at det er oss selv som har funnet det på.

Samtidig innså jeg her for litt siden at jeg alltid har vært ok, og at jeg alltid vil være ok. Jeg har vel ikke ordentlig satt pris på min første dype innsikt i denne forståelsen, som jeg først oppdaget i La Conner, at dette med fremføringsangst og sosial angst, var noe jeg spesifikt kunne hjelpe folk med. Hvis du lurer på hva jeg gjør i dag, så holder jeg foredrag og mine egne seminarer med stor glede og uten stress. Jeg kan fortsatt bli nervøs, men det er mer i form av å være spent og at jeg bryr meg om å hjelpe de jeg skal snakke til. Lyst til å få til det samme? Bare kommenter under eller kontakt meg.

Derfor tilbyr jeg følgende som også vil ha positive sideffekter i andre områder i livet ditt

Fordi det jeg lærer bort er noe som du trekkes mer og mer mot naturlig når du først lærer om det. Fordi kroppen vil etterhvert ikke ha noe annet, og at man merker forskjell på noe man blir truffet av, og noe som er en teknikk.

Kjenner du deg igjen i dette?

Nerver for å fremføre noe på en scene: Få et annet forhold til nerver, du kan ha det uten å bry deg. Det vil bare komme nå og da uten at du tenker noe særlig over det.

Angst for alt mulig: Å få et annet forhold til angst, og bli kvitt det helt eller delvis. Du kan ha det, uten at det har deg.

Nervøs for sjefer eller flinke folk rundt deg feks: Være ok i alle sosiale situasjoner. Har du lyst til å bli mindre nervøs i sosiale situasjoner?

Fobi eller traumer: Har du angst for edderkopper, heis, bølger, sjefen, andres energier, osv

Usikre tanker om deg selv. Innse at man er ok selv når man ikke er det.

En side effekt av endring på dette er at man faller mer naturlig til øyeblikket og glemmer seg selv oftere. Man stoler på seg selv mer enn tankene sine.

Har du lyst på hjelp med dette og få en endring på det eller bli kvitt fremførings angst, og angst generelt? Ta kontakt.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.