Spørsmål og feilfinning ved videosamtaler

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Online terapi og coaching


Hvordan fungerer online terapi og coaching?

Online terapi og online coaching fungerer på samme måte som offline terapi og offline coaching. Du og mentor kommuniserer bare gjennom et online mediet (en sikret videoløsning tilgjengelig via GoMentor siden). Fordelene ved online terapi og online er:

  • Du sparer tid - ingen grunn til å bruke en hel eller halv fridag på en times samtale
  • Du kan velge den beste mentor til nettop din problemstilling - uten hensyn til geografi
  • Du behøver ikke sitte og vente i et venteværelse
  • I stede kan du sitte i trygge omgivelser som du selv velger


Er online terapi via GoMentor sikkert og fortrolig?

Online-samtale plattformen på GoMentor er stabil og sikker. Plattformen er basert på WebRTC, som er utviklet av Google og dokumentert til å være blant de mest sikre online-samtale plattformene som finnes. Alle samtaler er fullt kryptert, som betyr at sikkerheten er topp.


Kan jeg laste ned filer eller streame video samtidig som jeg deltar i en videosamtale?

Det anbefaler vi ikke. Jo mer du bruker din bredbåndsforbindelse til, jo mindre hastighet er det tilgjengelig til videosamtalen


Minimumskrav til 1-1 videosamtale


Bredbåndsforbindelse

Din bredbåndsforbindelse skal bære på 0,3 Mbit (både download og upload) pr. bruker. De fleste forbrukere i Danmark har 10/1 Mbit eller høyere. Firmaer har langt høyere bredbåndshastigheter. 

Browser eller smartphone

På en computer kan du bruke Chrome eller Firefox. Du kan også benytte vår app til iPad og iPhone eller tilgå via browseren fra en Android telefon.


Minimumskrav til video-grupper


Ved en video gruppe-sesjon skal du gange minimumskravet på 0,3 Mbit (både download og upload) og med antallet av deltagere. Er det f.eks. 4 deltagere i video-gruppen krever det en bredbåndsforbindelse på minst 1,2 Mbit for å sikre god lyd og bilde. Det gjelder både den som avholder video-gruppen og for de øvrige deltakerne.


Minimumskrav til samtaler som kun bruker lyd

 

Hvis begge/alle deltagere slukker kamera og kun kjører med lyd, er kravet til forbindelsen 0,05 Mbit (både download og upload).


Hva betyr download og upload ifbm. bredbåndshatighet?

Din datamaskin henter (download) og avsender (upload) data med både lyd og bilde, når du deltar i en videosamtale. Derfor skal det være båndbredde nok til begge disse tingene.


Kan jeg benytte mobilt bredbånd?


Ja det kan du. Bemerk at mobilt bredbånd ofte har en begrenset data-pakke, hvilket kan bety at du hurtig får brukt din data. Mobilt bredbånd kan også være mer ustabilt, da signalet går igjennom luften frem for kabler i jorden.


Har du problemer med din videoløsning? Dette kan du gjøre:


  1. Sjekk at du bruker den riktige browseren på PC og MAC (Firefox og Chrome) - ikke Edge/Internet Explorer
  2. Sjekk at du har internettforbindelse
  3. Hvis du ikke bruker browseren i din telefon eller iPad - bruk i stedet GoMentor appen.
  4. Lukk andre programmer som gjør bruk av ditt kamera
  5. Lyden er fin, men bilde viser sort skjerm - hvis det er mer enn 15% data tapt i forbindelsen så slår videoen fra. Det kommer automatisk tilbake når forbindelsen er forbedret. 
  6. Det er hverken lyd eller bilde - Når du åpner videoløsningen blir du spurt om ditt kamera og mikrofon er tent. Det skal du svare ja til. Hvis du ikke fikk gjort det, skal du gå ut og inn igjen. Sjekk også om du har starten lyden eller skru den opp.
  7. Lyd eller bilde er dårlig - Det kan skyldes din bredbåndsforbindelse (hvis den er langsom eller ustabil), eller hvis ditt utstyr ikke er godt. Bruk eventuelt en mikrofon eller hovedtelefoner til lyden. Bilde kan forbedres ved å forbedre din bredbåndsforbindelse. 
  8. Hastighetstesten viser en dårligere hastighet enn jeg normalt har - Er dere flere som deler bredbåndsforbindelsen, vil hastigheten bli fordelt. Jo flere samtidige brukere av bredbåndsforbindelsen, jo høyere hastighet bør dere ha.
  9. Jeg har skiftet til et annet kamera, men det er ikke det som systemet bruker - For å skifte hvilket kamera som skal brukes, skal du tilgå din browsers innstillinger (Chrome/Firefox). Derfra kan du endre det. I noen tilfeller skal du gå ut og inn av videosamtalen for at den trer i kraft. 
  10. Endre innstilling på din enhet oppe i browsers URL-adresselinje: Klikk på "instilinger til websteder" og sørg for at mikrofon og kamera er innstilt på "tillat".
  11. Fjern cookies og/eller prøv videosesjonen i et inkognito vindu.

Spørsmål og feilfinning ved videosamtaler

Vi samarbeider med



Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.