Vet du hvor grensene dine går?

Skrevet d. 22-11-2018 14:15:19 af Sølvi Raastad - Psykoterapeut

Det er ikke alltid så lett å sette grenser for seg selv - og det er også veldig forskjell på hvor grensene går i forhold til hvilke relasjoner vi er i. Noen mennesker får selvsagt komme nærmere enn andre. 

Så for å utforske hvor akkurat dine grenser går handler det i stor grad om å finne ut hva som er helt sant for deg, i alle dine relasjoner og situasjoner som oppstår. 

Så hvordan kan du vite hva som er helt sant for deg? Setter du grenser ut i fra forsvarsmekanismer? Eller vurderinger du tenker igjennom, og som kanskje også er krydret med andres menneskers meninger og «gode» råd? Eller vet du hvor dine autentiske grenser går? Hvilke relasjoner i livet ditt er utfordrende i forhold til deg og dine grenser?

Hvor slutter du, og hvor begynner alle de andre?

Jeg legger ved en liten video hvor jeg snakker litt mer om hva det vil si å utforske sine egne grenser. Kanskje det gir litt mening for deg?

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.