Lik en bukett roser

Skrevet d. 1-6-2018 14:21:59 af Gunn Eva Johansen - Coach, Terapeut

I fem dager har jeg hatt gleden av en vakker bukett roser til skue på stuebordet. Hver dag ser jeg noe nytt og vakkert i rosene, og hver dag endrer knoppene seg og viser noe annet som er like vakkert. Hver morgen gjør jeg en meditasjon som kalles 5 steg til økt nærvær. Den hjelper til å støtte opp om min selvfølelse og gjør meg bedre fokusert og rustet til å møte dagens utfordringer. På slutten av meditasjonen pleier jeg å fokusere på takknemlighet. 
Jeg er takknemlig for hver dag jeg får gleden av rosenes skjønnhet.


Som ledd i 5 steg til økt nærvær, lar jeg min oppmerksomhet gå innover og tillater meg å lytte til mitt hjerte og spør hva jeg skal skape i dag. I dagens skapelses øvelse kom det til meg en åpenbaring som om rosebuketten på bordet snakket til meg. Jeg synes innsiktet var så vakker og klar, og har derfor lyst til å dele den i bloggen min.

Lik en vakker rosebukett skal jeg se min indre skjønnhet. Lik en rosebukett som blir vakrere for hver rose som blir lagt til buketten, skal jeg se på meg selv som like vakker som alle andre mennesker. Sammen blir vi enda vakrere. Vi trenger ikke konkurrere og sammenligne oss med hverandre, jeg trenger ikke føle meg verken bedre eller dårligere enn andre. Vi har alle ansvar for oss selv og ansvar for å skinne vår skjønnhet. I fellesskap er vi enda vakrere og skinner enda sterkere. Vi har alle våre oppgaver her på jorda og sammen tilføyer vi vårt til fellesskapet. Både likhetene og ulikhetene gjør oss sterke og vi kan alle tilføye buketten våre egne unikheter.

Jeg ble minnet på at jeg skal ta vare på meg selv, slik som jeg steller og tar vare på rosebuketten. En rose som gror opp av jorda, nærer seg selv og skinner uten å stjele plassen til andre. Dog blir rosene også vakrere og holder lengre med kjærlighet og stell. Det starter med gartneren som gir den stell, blomsterhandleren som gir den stell i butikken, og til slutt den som får glede av den på sitt bord. Når du får rosebuketten i hus må du sørge for at stilkene blir beskåret før du setter den i vann.  Rosene liker best å stå kaldt om kvelden og trenger påfyll av vann til enhver tid. Når vi gir buketten riktig stell og setter pris på dens skjønnhet, gir den tilbake ved å blomstre mye lengre. Slik er det også med oss mennesker. Som barn trenger vi kjærlighet fra omsorgspersonene rundt oss, slik at vi som voksne står bedre rustet til å ta vare på oss selv. Som voksne må vi sørge for å ta vare på oss selv og ta vår plass i fellesskapet. Ved å skinne vårt beste tiltrekker vi oss den kjærligheten vi fortjener. Jeg tror at ved å elske seg selv, vil vi også skinne på andre og på den måten ha et mer innholdsrikt liv. I tillegg vil ringvirkningene også være at vi lettere tiltrekker oss de rette menneskene som gir oss den kjærligheten vi har behov for.

Det er viktig at vi ser oss selv som en vakker rose og tillater og aksepterer at vi fortjener det beste av alt. Som en rose åpner sine kronblad og viser nye vakre ting med seg selv, slik er vi mennesker også. Ungdommen har sin skjønnhet, modenhet og alderdom har sin skjønnhet. Alle like vakre på sin måte og like viktig for fellesskapet.


Mantra: Jeg er verdifull for fellesskapets skjønnhet. Jeg fortjener alt godt! Hva med deg, føler du deg verdifull og god nok? Har du behov for hjelp til å se hvilken rose du er i buketten? Det ville vært en stor ære for meg å få være det lyset som viser din retning og være ditt speil så du selv ser din gave til verden. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.