Vårliv - tid for nye impulser?

Skrevet d. 24-4-2018 20:30:47 af Tone E. Byberg - Gestaltterapeut, Psykoterapeut

Det er vår i lufta. Her på bygda merkes det på mer enn én måte… Bøndene er i gang med å forberede jorda for nye vekster. Det pløyes, gjødsles, horves, ryddes, sås og tromles så snart det er anledning. Maskinene durer gjevnt på godværsdager og konkurrerer om oppmerksomheten med fuglekvitter og rasling i trærne som beveger seg i vinden. Fuglene er også travle i gang med vårarbeidet sitt. Det tilrettelgges for at avkommet skal få en god start. Hagen er fortsatt urørt fra i fjor. Det er på tide å rydde også her – å skape plass til nytt liv som skal spire og gro.

Med våren vekkes forventninger. Solen våkner tidligere for hver dag og legger seg senere. Jeg merker det i hele meg. Jeg er på vei ut av vinterens dvale og kjenner mer liv i kroppen. Lyset gir meg energi og lyst til å ta fatt. Jeg får lyst til å bade i solen, jeg får lyst til å bevege meg mer. Jeg blir lokket ut i naturen og jeg kjenner den tunge, sløve følelsen sakte men sikkert erstattes av noe nytt. Jeg kjenner hvordan jeg beveger meg etter været og stemningen utenfor. Hutrer og kryper sammen når vinden uler. Varmer meg med en tekopp på stusselige gråværsdager. Våkner når jeg hører lyder av fuglekvitter og arbeidsmaskiner. Strekker meg etter solen når den gløtter frem. Jeg er i bevegelse.

Bevegelsen gjør godt på tunge tanker og en sliten kropp. Den fyller meg med energi. Lyset gjør meg lystig og lett til sinns. Jeg er mottagelig for nye impulser og klar for å rydde både mentalt og fysisk. Klar til å fylle meg selv med nytt liv.

- Tone E. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.