Sol og varme - kjærlighet og glede.

Skrevet d. 13-11-2017 11:50 af Sjøkanten Coaching, Laila Hetlelid - Coach, Veileder

Jeg tilbrakte noen uker i Spania tidligere i høst. Jeg elsker Spania.

Nå når jeg er hjemme igjen, det er vått og kaldt ute og jeg fryser, så lengter jeg tilbake. Tilbake til sol og varme, tilbake til kafelivet, menneskene, strandturene og de flotte turene i fjellet bak byen.

Jeg lengter tilbake til feriemoduset. Ikke bare jeg var i feriemodus, men menneskene rundt meg hadde også lave skuldre, gikk sakte og bare nøt livet, og lo høyt. Det savner jeg. Her er livet godt å leve tenker jeg alltid i Spania.

Jeg gikk på yogasenteret og prøvde tai chi for første gang. Lærer Carlos, en blid liten mann i sekstiårene, sa at når du driver med tai chi skal du rense eller vaske hjernen og alt som foregår inni hodet skal slippe taket. «Clean your brain» sa han. «Clean, clean, clean ! Then you will receive love – not «darling-love» but love and peace from all around you, from the universe.» Dette har jeg tenkt på siden, hvor rett han har. Hvis vi klarer å tømme hjernen, la oss føre med når vi gjør de enkle men kraftfulle bevegelsene i tai chi, eller når vi bare gjør hverdagslige ting – så tror jeg også at vi tiltrekker oss mer glede og kjærlighet – av bare å være til og leve i nuet. Carlos gjør også tai chi på stranda en tidlig morgen hver uke, mens verden ennå sover. Mens solen stiger opp over havet og den høyeste lyden du hører er fra bølgene i Middelhavet, står han og flere andre og skuer utover havet mens kroppen beveger seg sakte og elegant, og hodet er renset for forstyrrende tanker og klar for å lades opp igjen. For en start på dagen!

Jeg ser ut vinduet her hjemme, det er mørkt, vått og kaldt. Så jeg lukker heller øynene og lar meg føre tilbake til gode minner om varme uker i Spania. Jeg skal tilbake !

Ønsker alle en god høstdag <3  

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.