Søk hjelp før du er utbrent

Skrevet d. 25-2-2019 18:55:58 af Liv Berit Nyblin Løken - Psykoterapeut, Familieveileder, Karriererådgiver, Klinisk spesialist i vold og traumatisk stress, Mentaltrener

Uansett hvilke arbeid og utdanningsgruppe man tilhører, er dette med utbrenthet aktuelt. Vi går forlenge å "lagrer" både emosjonelle og kroppslige inntrykk uten at det får utløp. Man tenker at, "jommen jeg trener jo, har alenetid, er sosial, og gjør alt jeg skal, snakker med andre om situasjonen eller livet " men så smeller det. Ubevisst har vi tatt opp i oss ting som berører oss på et dypere plan vi faktisk ikke er i stand til å kjenne eller være oppmerksom på, hvis vi glemmer å være her og nå og akseptere følelser og tanker på en måte at det får slippe taket og ikke blir "lagret". 

Vi reagerer på omgivelsene forskjellig og trenger forskjellig måte å håndtere problemene på. Å lytte innover, ta til seg følelser og tanker man har skjøvet vekk, se på dem eventuelt bearbeide dem er viktig og ofte trenger man hjelp på denne veien for å føle seg bedre. Ikke nøl med å ta kontakt med noen som har erfaring med ulike psykiske utfordringer. Det er like vanlig som fysiske.  Det skal ikke mer til enn en liten telefon, noen som kan tilby hjelp ved å lytte. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.