Slik får du en fantastisk sommer med godt humør og masse energi!

Skrevet d. 2-8-2017 14:20:38 af May Lockert - Coach, Helsecoach

Jeg får ofte inn kunder som sliter med humøret. De er sliten, sur, irritabel og lei. God energi har de ikke kjent på lenge. Alt føles tungt, matlaging, kjøring av barn, husarbeid, de forteller at de føler seg utslitt allerede når de slår opp øynene på morgenen.Jeg kjenner meg igjen i det mine kunder forteller, jeg var der selv for noen år tilbake siden. Derfor er det også lett for meg å fortelle dem hva som skal til for å endre på dette, og det er slettes ikke så vanskelig som de fleste tror. Jeg skal her gi deg noen av mine beste tips til mer glede, energi og godt humør til sommeren.

1. Takknemlighet.
Når du begynner å lete etter alt du har å være takknemlig for i livet ditt skaper det MAGI. Det er så lett å ta ting for gitt i hverdagen, husk at det er ikke alle som har det så godt som deg. Når du nå begynner å legge merke til dette så vil du også merke at humøret stiger.

2. Vær raus mot deg selv.
Se deg selv i speilet og si fine ting om deg selv. Om utseende ditt og evner du har. Vi har så altfor lett å være kritiske mot oss selv, det ligger mye i ordtaket at «Vi er vår egen verste fiende». På denne måten trener du hjernen din opp til å tenke og føle annerledes ovenfor deg selv.

3. Smil.
Ja, noe så enkelt som å dele ditt smil skaper underverker. Når du smiler, ekte eller falsk, så sender hjernen din ut signaler til kroppen din og den begynner å skille ut velværehormoner. Smil er gratis, det gjør godt for deg og de rundt deg.

4. Send ut bestilling.
Det du sender ut er det du får tilbake. Start dagen med å se for deg hvordan dagen din skal bli, da sender du ut en bestilling og du vil få, test det ut å se.

5. Positiviteskonto.
Fyll på positivitetskontoen din med ting som gir deg glede og energi. Det kan være kino, en god bok, kafe med en venn/venninne, en tlf samtale, ut å gå tur. Du vet hva som gir deg glede og positivitet. Gjør mer av det!

6. Bruk tiden din klokt.
Jeg har ikke tid! Er det noe du ofte bruker som en unnskyldning?
Vit da at vi alle har 24 timer i døgnet og du har tid om du endrer dine vaner og prioriteringer. Hva gjør andre som gjør at de har masse tid til å gjøre ting som gir dem glede? Gjør opp en status på hva du bruker tiden din til i dag og hvor du kan gjøre endringer. Du vil fort merke at du får mer glede og energi når du begynner å prioritere de tingene du liker å gjøre.


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.