PÅ TIDE MED NYE MORGENRUTINER?

Skrevet d. 9-6-2017 12:29:54 af Linda Elin Aase / Bergen Stressmestringssenter - NLP Master Coach, Mentaltrener, Mindfulness-lærer MBSR

Hver dag er en ny begynnelse med nye muligheter til å gjøre noe annerledes. Ved å bruke et par minutter til å vie kroppen din oppmerksomhet kan du påvirke hvordan resten av dagen din vil bli.

 

Av Linda Elin Aase / juni 2017


Hvordan vi våkner om morgenen har en fundamental påvirkning på hvordan resten av dagen blir. Det er noen ting du kan integrere i dine morgenrutiner, som kan medvirke til at du støtter deg selv og blir mer mindful, medfølende med deg selv og sterk gjennom dagen.

Start med å legge til siden din “bedømmende holdning” og gi det et forsøk, vær nysgjerrig å se hva som skjer.


1. Lyden av en ny dag

I steden for å starte dagen med en alarm som gjør kroppen din intens og aktivert, velg en lyd som gir en myk og rolig oppvåkning, fulgekvitter, rolige klokker, avslappende musikk, noe du liker som gir deg en god følelse og glede av en ny dag. Dette gir kroppen din en mulighet til å få en rolig start.


2. Bruk noen minutter i sengen

Legg merke til pusten din, register hvordan den er, med en åpen undrende holdning. Flytt fokuset ditt til underlaget som du ligger på, start med føttende, og fokuser videre opp over kroppen, helt opp til hode. Legg merke til hvilke tanker som dukker opp, uten å bedømme på noen måte, og la de passere.


3. Stå opp – strekk deg!

Plasser føttene på gulvet, strekk armene høyt over hode, len deg mot høyre siden og venstre side et par ganger. Bøy deg rolig fremmover med hendene mot gulvet, ha bøy i knærene, det du trenger – føl hvordan du myker opp ryggraden din, hold fokus på kroppen din. Gi den din fulle oppmerksomhet – den skal bære deg gjennom dagen.


4. GOD MORGEN!

Møt deg selv i speilet på badet med et klart og tydelig GOD MORGEN! Legg merke til pusten, helt tilstede der du er. Si til deg selv; i dag gir jeg meg selv en gave, en god dag!


5. Ta et stort glass vann

Etter morgenstellet, drikk et stort glass vann. Forestill deg hva det gjør med kroppen din, den er dehydret, den trenger det og fortjener at du tar ansvar for den.

Så kan du ta deg en kopp kaffe – eller te!


6. Se ut av vinduet – dagen ligger der.

Uansett hva du ser, hvilket vær det er, så er det som det er. Aksepter og hold fast på at dette er din dag, en av de du har blitt tildelt i dette livet.

 

Bestem deg, gjør dagen god! 

 DET FORTJENER DU!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.