Naturen på blå resept?

Skrevet d. 3-1-2019 23:00:26 af Siri Bente Kristoffersen - Coach, Sertifisert Co-Active Coach, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Naturen på Blå resept?

I denne lille filmen tatt helt på sparket i en park i nærheten av der jeg bor så snakker jeg litt om hva naturen og trening kan gjøre for oss mennesker. Jeg tror at Naturen er en enorm ressurs for oss mennesker til å kjenne at vi er tilstede og nærværende i vårt eget liv. Vi lever hektiske liv alle sammen men det er slik at vi alle sammen har fått utdelt våre 24 timer i døgnet og vi har et valg til å selv velge hvordan vi vil fordele disse timene. Nå går vi inn i 2019 og da er det ofte tid for en liten oppsummering om hvordan en synes året som har gått har vært og om en har lyst å gjøre en liten justering på noe! 


Hva med å bestemme seg for å være mer ute, bestemme seg for å gå tur en halv time hver dag, sykle til jobben, danse tango, drive med isbading, padle kano, begynne å ri på hest. Denne lista kunne vært kjempelang, men det er bare en selv som kan velge hva en vil gjøre som vil gi en STOR gevinst på det fysiske plan og like mye på det psykiske. 


De mentale musklene styrkes så vel som de fysiske ved trening og det skal ikke så mye til heller! Jeg sier som legene i Scotland jeg..."Naturen burde vært på blå resept" og dette er det forsket mye på så her strides faktisk ikke de lærde i det hele tatt. Naturen er for meg en enorm kilde til inspirasjon, kreativitet, glede og rett og slett LYKKE. Jeg tror vi trenger naturen og stillheten mye mer enn vi aner og at før du vet ordet av det nå så har du tatt på deg skoene og gått deg en tur! 


GOD TUR!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.