Mental ryddehjelp

Skrevet d. 24-9-2018 18:51:40 af Synnøve Bjørke - Gestaltterapeut

Noen ganger føles hjemmet mitt skikkelig kaotisk. Selv om jeg er ganske ryddig av meg, kan jeg noen ganger bli helt handlingslammet i møte med et skap eller en bod eller en del av loftet jeg ikke har vært innom på veldig lenge. Ofte går jeg lenge og irriterer meg og tenker på at jeg burde ryddet. Det tar nesten mer energi å tenke på at jeg burde rydde enn å faktisk gjøre det. Det rare er at jeg gjør det samme gang etter gang. Jeg utsetter, irriterer meg og utsetter igjen til jeg endelig rydder, vasker, kaster og får oversikt.Og da føler jeg meg skikkelig bra! Helt super, faktisk. 

Inni meg er det heller ikke alltid ryddig. Selv om jeg har ganske god kontroll på hverdagen er det ting jeg stadig kommer tilbake til og som stjeler energien min. Ting jeg trenger å rydde opp i, rett og slett. Jeg kjenner igjen de tingene ved at jeg stadig tenker på dem, jeg snakker med folk om dem, og de dukker opp i hodet mitt når jeg egentlig ikke har tid til å ta stilling til dem. Noen ganger velger jeg å rydde i de tingene også. Få dem unna, finne ut hvor de hører hjemme og hvorfor de stadig dukker opp i hodet mitt. På den måten får jeg bedre plass til det jeg har lyst til å bruke energien min på. 

Det hender at jeg rydder alene, men hvis det blir for mye rot vil jeg gjerne ha hjelp. Da går det fortere, det er lettere å holde fokus, og jeg kan bruke tiden min på noe annet. 

Slik er det for meg. Jeg har hatt flere gode mentale ryddehjelper, og er glad for at jeg har tatt meg tid til å prioritere å få system i rotet, Å rydde er ingen garanti for at det aldri blir rotete igjen. Hverken hjemme i huset ditt eller i tankene dine. Men det er en trening, og det vi trener på kan vi ende opp med å bli flinkere til. 


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.