LEVER DU...mens du ennå er i live?

Skrevet d. 24-10-2017 08:39:45 af Siri Bente Kristoffersen - Coach, Sertifisert Co-Active Coach, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Du kan nå dine ønsker, dine mål, dine drømmenr.  Det er aldri for sent. Astrid Furholt fikk noen ord fra en kreftpasient som hun aldri glemte. Han sa følgende til henne: du må våge å LEVE mens du ennå er i live Astrid...disse ordene ble starten på hennes reise mot målet..drømmen om å gå samme rute som Roald Amundsen til sydpolen som den første kvinne som går denne ruten. 

 

Jeg hørte et intervju med Astrid som inspirerte meg til å skrive dette og til å lage denne lille filmsnutten. Hun sa at alle kunne ha sitt "lille sydpolen" og gå mot det. Hva er ditt "sydpolen" i livet? hva er det du drømmer om og lengter etter? Hva er det som gjør at du virkelig kjenner at du lever?

Jeg er sikker på at vi som mennesker har lett for å ignorere når vi kjenner at vi har lyst til noe som kanskje vil kreve noe mer av oss enn vi tror vi kan klare. Men så er det slik at hver gang vi våger å trø utenfor det som føles trygt - vår egen komfortsone, og våger å ta litt risiko så blir vi kjent med vår egen komfortsone. 

Det er viktig å ikke ha mål for å tekkes andre mennekser. Så mange har gjort dette og de har levd på andres forventninger og drømmer og ikke sine egne. Som coach har jeg hatt mange mennesker i min stol  som ikke følger sin egen overbevisning, men som føler de må prestere og følger ytre omstendigheter i stedet for å lytte til sin egen indre stemme og drivkraft. En kan trene seg på å hele tiden utvide sin egen komforsone...det kan vi trene på hele livet faktisk og jeg synes det er ufattelig spennende. Det er mange teknikker for å trene på dette og jeg jobber med disse teknikkene hver dag i min praksis som coach. Det å se at andre mennesker lykkes når de utfordrer seg selv og når målene de har satt for seg selv, det gjør at jeg elsker jobben min og synes jeg er heldig som får være med å heie fram mennesker til å finne "sitt lille sydpolen"

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.