Kjærlighetens språk

Skrevet d. 10-3-2019 12:52:56 af Heidi Ulrikke Moen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Terapeut

                                                                            Kjærlighetens språk

                                                                           1. Anerkjennende ord

                                                                           2. Tid for hverandre

                                                                           3. Tjenester

                                                                           4. Gaver

                                                                           5. Fysisk nærhet

 

Har du hørt om kjærlighetens 5 språk?

 

Forfatteren bak boka "kjærlighetes språk", Gary Chapman, foreslår at vi har 5 ulike kategorier for hvordan vi gir og mottar kjærlighet i parforholdet. Kanskje er du den som setter pris på at kjæresten kommer hjem med blomster eller gaver? Det kan fort bli utfordrende hvis kjæresten heller er din heller viser at han setter pris på deg ved å skifte dekk på bilen din. Ved å bli klar over hvilke språk dere snakker dere i mellom, om de er ulike eller like, kan dere kanskje bli et lykkeligere par som setter mer pris på det dere gjør for hverandre for å vise at den andre er elsket. 

 

Målet er altså ikke å snakke samme språk, men at en bevissthet rundt dette kan gjøre oss tydeligere for hverandre og føre til at vi kan strekke oss litt for den andre, og takke for det vi blir gitt. Det være seg tjenester nærhet, anerkjennende ord etc. Mitt forslag til paret er altså å møte og anerkjenne den andres språk. Nærmer kjæresten din seg ved å holde rundt deg, gi deg massasje eller et kyss? Kanskje inviterer hun ofte til sex? Ta imot og gi tilbake på en måte du er komfortabel. Er kjæresten din den som ofte forteller hvor mye hun setter pris på deg? Gjør det samme tilbake ved å for eksempel fortelle hvor god middagen er eller hvor fin hun ser ut i dag. Er kjæresten din en som prioriterer å sette av tid sammen med deg? Dette kan fort bli vanskelig i en hektisk hverdag, men forsøk å legge vekk mobilen i ny og ned og vær sammen på ordentlig. Kanskje er partneren din god på å legge unger eller ta ut av oppvaskmaskinen? Forsøk i så fall å bidra med det du vet den andre setter pris på. Bor du med en som stadig vekk kommer hjem med en gave til deg? Da vil nok giveren sette pris på å selv bli overrasket i hverdagen. 

 

Skjønner du tegninga? 

 

Med disse tipsene oppfordrer jeg deg til å sette av tid og snakke med partneren din om hvilke språk dere snakker. 

 

Lykke til! 

                                                                            

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.