Jenters stumme raseri - perfekt, perfeksjonisme, selvhat, selvskading, kroppsideal og mest

Skrevet d. 22-6-2016 16:46:39 af Monica Jørgensen - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Coach, Veileder

Tidsskrift for Norsk Psykologiforening har publisert artikkelen Jenters stumme raseri-i diagnosens tidsalder.

Det handler dagens jenter og kvinner som skal være ALT: snille, attraktive, flinke etc. Dette kan lede til et selvhat knyttet til opplevelsen av egen kropp, prestasjoner og personlighet. Forfatteren stiller spørsmål om vi må snu spørsmålet til "hva er du" til "hvem er du?" For hvem er du, åpner veien inn til jenters identitet. Vi må ikke få et samfunn der vi reduserer personen til biomedisnens diagnosekultur som har fokus på "hva lider du av". Still heller spørsmålet "hvem lider?" Hvem er du som lider av et så stort selvhat at du skader deg selv, at du ikke orker å leve mer, som lar deg presse både utenfra og innenfra til være perfekt og skulle mestre alt? Jeg spør ikke hvilken diagnose du har? Hvem er du som føler at du er en byrde for familien din? Hvem er du som savner omsorg, men likevel vil aldri slippe noen inn på deg? Det er blitt en lydighetsverden, der raseriet vendes innover. Kjenner du deg igjen?

Jeg som gestaltterapeut har ikke et standarisert behandlingsopplegg. Jeg ønsker å se HELE deg, det komplekse bildet som du opplever og den du er med både motsetninger og moststridende tanker og følelser.  Jeg ønsker å se raseriets opprinnelse, og ikke bare lære jenter til "å tenke positivt" om seg selv. Bildet er mer komplekst, og DU er viktig fordi du er et HELT menneske med tanker, kropp følelser og en historie.

Velkommen skal du være, til Søgne gestaltterapi, coaching og karriereveiledning
Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.