Helse og stress

Skrevet d. 1-4-2018 00:59:57 af Linda Nordskog - Psykoterapeut, Mentaltrener, Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Gestaltcoach, Hypnoterapeut, Helsecoach, Foredragsholder/Motivator, Parterapeut

Hei du som stresser! 

Det gjør vel både du og jeg, enten vi kjemper mot tiden eller har mye å gjøre. Stress er nøkkelen til helseplager og dårligere livskvalitet enn vi trenger å ha. Det påvirker oss i en så sterk grad at vi blir slitne, utmattede, irriterte, frustrerte og lettere blir motløse, urolige og nedstemte. Motivasjonen forsvinner og vi tar destruktive valg, og det skjer så mye mer. Ved stress oppfatter kroppen det som en sterk trussel for liv og helse, og kopler ut fordøyelsen og andre viktige funksjoner. Dette kan gi tarm og fordøyelsesplager, noe som igjen vil påvirke tarmhelsen som har direkte forbindelse med følelsessenteret i hjernen. Det er de ubehagelige følelsene som blir regulert i dette senteret, og ergo vil vi kjenne oss nedstemte og urolige. Videre blir vi anspent og musklene får spenninger som igjen påvirker oss psykisk. 

Vi har skapt en helhetlig klinikk der vi har spisskompetanse på mental trening, stressreduksjon, psykoterapi med effektive metoder som gestaltterapi og hypnose, samt lege, sykepleier og spesialekspertise på mage, trm og fordøyelse, samt muskel, ledd og skjelett via osteopat, fysioterapeut og muskelterapeut. 

Stress er noe vi kan trene på å tåle, regulere og snu til drivkraft - og jeg hjelper deg veldig gjerne med dette.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.