Føler du på GLEDEN ?

Skrevet d. 7-1-2018 13:23:38 af Siri Bente Kristoffersen - Coach, Sertifisert Co-Active Coach, Professional Certified Coach (PCC) ICF

Vi har gått inn i 2018 og jeg har valgt å ha 4 dager alene på hytta til stillhet, refleksjon og ettertanke.

Det er for meg en god måte å begynne det nye året på. Her hvor hytta ligger er det aldeles bekmørkt om kveldene, ingen gatelys, verken internett eller TV, og jeg blir like forundret hver gang hvor utrolig vakker stjernehimmelen er og jeg kan se på den uendelig lenge. Da føler jeg meg så liten der jeg står og kikker opp på  myriaden av stjerner. Da drømmer jeg meg bort og føler meg så uendelig takknemlig at jeg får være en del av dette vakre skaperverket. Jeg kjenner virkelig at jeg LEVER!

 

Hver morgen vekker fuglene meg utenfor soveromsvinduet og synger sine vakreste "symfonier! og forteller meg at det er på tide å stå opp. Her senkes pulsen. Her er ordet "stress" et fremmedord, her lever jeg i sakte tempo og vet at jeg investerer i helsa mi. Dette er påfyll for sjel og sinn, og min kropp trenger dette. Etter 4 dager her så er jeg helt KLAR for 2018 og til å ta imot mange nye klienter på kontoret mitt som jeg gleder meg veldig til! 

 

Jeg tror vi alle trenger slike pusterom av og til og dersom vi ikke har oss tid til å lytte til kroppen vår og ta et aldri så lite oppgjør med vårt "indre landskap" så vil kroppen på en eller annen måte fortelle oss at vi må stoppe opp å kjenne etter. Gjør vi det da?

 

Mange kommer til meg som har kjent på tegnene kroppen forteller dem veldig lenge, men de tenker at dersom de bare holder ut litt til så vil dette også gå over. Alt fra tenåringen til bedriftslederen har ofte samme følelsen av ensomhet,  det å gå med tanker om å ikke strekke til dersom en ikke henger med i svingene i det tempoet som forventes i dag. Følelsen av å bli avslørt dersom noen får vite hvordan de EGENTLIG har det. Flere sider til meg at de lever sine liv uten å kjenne på gleden i det hele tatt. 

 

Det jeg ser går igjen i veldig mange menneskers liv er søken etter mening og GLEDE i deres ellers overfylte liv. Den digitale hverdagen med alle sosiale medier og en stadig søken etter å bli "SETT"  gjør at ensomheten blant mange er stor. Mange viser sine vellykkede liv med "bobler i glasset" på sosiale plattformer, men hvordan står det egentlig til med den indre gleden og harmonien. 

 

Hvorfor lever vi i et av verdens rikeste land og likevel har selvmords-statistikken aldri vært så høy som den er i dag? Hva er det som gjør at helt unge mennesker sier at de føler seg aldri riktig glad, det er ofte en "falsk og påtatt glede" som en ung skjønn jente nylig sa til meg. 

 

Det er utrolig givende å få lov å jobbe med unge mennesker som skal begynne å stake ut sin egen veg og stole på at valgene de tar er riktig for dem. Få lov til å se dem jobbe med sin egen selvfølelse,  få dem til å reflektere over livet sitt å se det fra forskjellige perspektiv. Se dem få lov å styrke "gledes-muskelen" som en annen jente så fin sa det. 

 

Min kloke mormor sa alltid til meg som liten..."den største gleda du kan ha, det er å gjera andre glad"!Hun hadde rett min gode mormor. Jeg tror at dersom vi skal oppleve ekte GLEDE så må den deles for å vokse. Så la oss gi hverandre øyeblikk av glede, la oss dele tanker og følelser med hverandre og SE hverandre. La oss gi et ekstra smil til noen som trenger det akkurat i dag. Som den gamle dama på butikken sa til meg her om dagen da jeg smilte til henne i det hun la brødet sitt oppi plastposen sin: "det der smilet der det reddet dagen min"  Jeg kjente ikke denne gamle dama, men pga et smil så ble jeg stående litt å småprate med henne og fikk vite at dagen hennes nå kjentes så mye bedre. Det hun ikke visste da jeg gikk min veg var at det faktisk var HUN som gjorde MEG glad med å si de ordene hun sa. Slik er det med gleden når den multipliseres. Det er helt magisk.

 

                                                        GODT NYTTÅR!!

 

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.