Dette får du ut av å gå til coaching

Skrevet d. 4-4-2016 16:30:20 af Katarina Hedèn - Coach - DNCF sertifisert coach, Helsecoach, Stresscoach, Veileder

Mange har hørt at coaching er et effektivt middel for å oppnå målene sine, og det kan jeg være enig i, men coaching er så mye mer. Det som skjer i en coaching-process, er hvertfall tre ting:

  • Man blir mer bevisst på hvem man selv er, hvordan man tenker og hvor man ønsker å komme hen.
  • Det andre er at man får effektive verktøy for tilstandsstyring. Tilstandsstyring trenger vi når vi har tilstand vi ikke ønsker og som ikke er hensiktsmessig for oss. For eksempel stress, vi blir lett sinte, vi har lite energi, vi orker ingenting eller vi er nervøse. Da er det godt å ha verktøy som kan hjelpe oss å bytte tilstand til en mer hensiktsmessig tilstand, for det har vi i oss.
  • Den tredje tingen jeg ønsker å ta fram, er at man blir mer kjent med de rundt oss. Vi får bredere perspektiv på situasjoner og organisasjoner hvis man jobber med det, og bedre forståelse for andre. Dette gir oss mange flere valgmuligheter til blant annet suksessfull kommunikasjon, som alltid er godt å ha.


Men dette krever noe av deg også, som coachee eller coach-kunde, og det er åpenhet, ærlighet og ikke minst tålmodighet, for forandringer kan ta tid, og mot. Å forandre noe man har gjort i veldig mange år krever mot, og det tror jeg at du har.

Som coach er jeg med deg på veien, støtter deg i processen, jeg heier på deg, jeg kan provosere deg noen ganger, og kanskje lære deg noe nytt fra mine egne erfaringer eller andre situasjoner jeg har vært borte i. For coaching er ikke rådgivning, men læring. Det skal god sies at vi kan gi et og annet råd innimellom.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.