Ta grep - Du er god nok

Skrevet d. 13-6-2017 09:41:12 af Kristin Martinsen - Coach, Veileder

Det er ikke slik at livet går i en rett linje. Konstant opp og fram, uten skjær i sjøen. Livet inneholder alle nyanser av tanker, følelser og hendelser. På godt og vondt. Det er det som er det virkelige livet.

Likevel er det mange som går rundt med skyhøye krav til seg selv om å prestere best mulig. Hvor perfeksjon etterstrebes og hvor feiling er uakseptabelt. Hvordan kan vi håndtere og leve under konstant press? Mange gjør det ikke. I streben etter det perfekte, risikerer vi å bli syke.

Hva er så det perfekte? Selv kan jeg ikke gi deg løsningen. Jeg fant nok aldri svaret.

God nok

Listen er lang på krav om hva vi selv sier vi bør, skal og må være eller gjøre. Vi glemmer å sette grensen for når det vi holder på med, er GODT NOK. Resultatet kan bli et liv med konstant stress uten mulighet for indre ro og hvile.

Jeg er opptatt av at du og jeg skal føle oss gode nok. At det vi gjør duger. Det holder i massevis. Gi deg selv ros og en klapp på skuldra når du fortjener det. Og det er ofte. Det lover jeg deg.

Kjærlighet til deg selv

Å ha kjærlighet til seg selv er nøkkelen til mer personlig glede og lykke. Det handler om å vise større omsorg for deg selv enn du gjør med de rundt deg. Og nei, du er ikke egoistisk. For at du skal kunne gi kjærlighet, må du behandle deg selv med kjærlighet og respekt nettopp ved å ta vare på dine behov. Hva trenger du for å fylle opp tanken? Hva gir deg energi? Når du fylle opp hos deg selv, vil du også kunne gi omsorg og kjærlighet i uante mengder.

Flinkis

Det må absolutt være lov å være flink. Det må også være lov å prestere. For meg gir det motivasjon og kraft til å fortsette. Men, det er også lov å gi mer f… Og det er også lov og sette grenser og si nei. Uten å få dårlig samvittighet.

Å leve som menneske

For meg er det deilig å vite at vi bare er mennesker. Vi er mennesker med følelser i alle valører. Vi er mennesker som også gjør feil. Feil som vi kan ta lærdom av heller enn å knuse oss selv med dårlig selvsnakk. Vi er fantastiske skapninger som kun fortjener det beste. Nemlig et meningsfylt liv med mindre stress og mer indre ro og hvile.

 

Og for å få det beste ut av ditt liv, gir deg noen tips som start på veien:

♥ Ord som omhandler krav

«Det er ingenting vi burde eller må her i livet» For meg har dette mantraet hjulpet. Jeg har kastet alle kravordene mine. Ord som skaper press og dårlig samvittighet. «Jeg burde være flinkere å besøke familien.» «Jeg må bli bedre til å være en god mor»  Fjern disse fra ditt vokabular når ordene brukes negativt. Det eneste du gjør er å trykke deg selv ned.  Oftest har vi laget egne indre regler for hvordan ting skal, må eller burde være. Kan det muligens være på tide å justere disse til fordel for indre ro og hvile?

♥ Hjernetrim

Hjernen trenger omtrent 20 repetisjonene for å tro på noe. Og for mange har det negative selvsnakket fått overtak.  Vi driver selvpisking på høyt nivå ved å fortelle oss selv «Jeg kan ikke». «Jeg duger ikke». Hva med å snu om? Mate hjernen med positivt ladde ord.

Jeg utfordrer deg herved til å stille deg foran speilet hver morgen. Fortell deg selv at du er flott. At du er god nok. Tro meg, det funker. Etter hvert begynner hjernen å tro på hva du forteller den. «Vakkertøtta» ble mitt godord den tiden jeg lå brakk. For meg symboliserer det styrke og mot. At jeg duger og får til. Ordet har jeg tatt med videre, som mitt mantra. Men jeg elsker å benytte det som hedersbetegnelse på flotte mennesker rundt meg.

♥ Godboka

Kjøp deg en fin skrivebok. I den skal du kun skrive positive ting. Hva er du takknemlig for? Hvem betyr noe i livet ditt? Hva gir deg energi? Få ned hyggelige ting som du setter pris på i hverdagen, som gir deg glede.

Fra å ikke være tilstede i mitt liv, oppdaget jeg at hver dag inneholdt gull når jeg begynte å fokusere. Det fantes uendelig mye hyggelig i min hverdag som skapte mening. Det hadde bare blitt borte på veien. Og når jeg innimellom har rævva dager, kan jeg bla i boka mi og minne meg selv på at jeg har mye i livet som gir glede.

Ta grep – Du er god nok

Jeg var ikke den første, og jeg kommer garantert ikke til å bli den siste som havnet litt på avveie. Som utmattet og deprimert. Min historie er ikke unik, men jeg har valgt å være åpen om dette. For meg er det befriende å kunne være ærlig og å vise min sårbarhet. Og hvis det kan bidra til å hjelpe deg, så har jeg nådd målet mitt.

Er du klar til å ta dine grep for å få det livet DU ønsker deg?

Når jeg klarte å gjøre mine personlig endringer, vet jeg at også du kan. For jeg vet at du har alt det som skal til for å ta ditt steg i riktig retning.

Start nå om du ønsker en forandring for deg selv. Og husk ikke gap over for mye. Små steg hver dag, gir enorme ringvirkninger.

 

Del veldig gjerne om du liker det jeg skriver. Da blir jeg superglad.

Du finner meg også på Facebook som Kristin Martinsen. Lik gjerne siden min og følg meg der.

Fin dag til deg

Klem 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.