Savner du å bruke mer av ditt potensiale?

Skrevet d. 12-10-2018 14:30:05 af Eilen Klev - Coach, Mentaltrener, Terapeut, Karriererådgiver, Veileder

Hvor mye av ditt potensiale bruker du i jobben din i dag? Savner du flere utfordringer og mer vekst? Savner du å bruke mer av deg og det du kan? 

Det er lett å skylde på bedriften, stillingen eller sjefen. Kanskje du opplever at selskapet du jobber for ikke er så interessert i dine egenskaper og ferdigheter. Kanskje du opplever at lederen ikke er god nok til å se deg eller gi tilbakemeldinger. Kanskje du har havnet i "feil" stilling?  

Hva om det dette ikke er den største synderen for hvorfor du ikke kommer deg videre i din karriere?

Hva om det er deg og din indre kritiker som stopper deg ved negative tanker og destruktive overbevisninger. 

Ofte kan det være vanskelig å se selv hvordan vi saboterer oss selv.  

Noen ganger kan vi ha en antagelse om hva som stopper oss, men vi klarer likevel ikke å endre på det.

Høres dette kjent ut?

Hvorfor stopper vi oss selv?

Jeg liker å tenke på potensialet vårt, med alle ferdigheter og egenskaper, som en frodig blomstereng.

Etterhvert som året går, så kommer det ulike negative opplevelser som legger seg som steiner over blomsterengen og dekker flere og flere av blomstene. 

Til slutt kan det bli så mange steiner at de tar over plassen. De skjuler for sollys og gir dårlig vekstmulighet. Blomstene mister kraft og slutter å vokse. 

De negative opplevelsene våre, hvis de ikke blir bearbeidet, legger seg som steiner over potensialet vårt. Da er det kanskje ikke så rart at mange kan føle det ekstra tungt å vokse og utvikle seg. Det kan etterhvert føles som en stanger mot et fjell. 

Disse negative opplevelsene setter seg i kroppen vår og selv om vi kanskje ikke husker de negative opplevelsene eller ikke er bevisste på disse, så husker kroppen. For å beskytte oss mot nye farer så altså kroppen og underbevisstheten saboterer og holde oss igjen for å beskytte oss. 

Det å gi kroppen rom for å kvitte seg med steinene, altså kvitte seg med emosjonene som har satt seg i kroppen, gir rom for at potensialet ditt igjen kan få bedre vekstgrunnlag. 

Først da er du fri til å bruke hele ditt fulle potensialet igjen og få tilgang til alle ressursene dine – helt og holdent - og uten denne indre kampen.

Hvis du kjenner deg igjen i det jeg beskriver, eller ønsker å utforske dette i forhold til din karriereutvikling, er du velkommen til å ta kontakt med meg. 

Lykke til med å bruke enda mer av deg og din kompetanse. 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.