Når vi ikke ser hvem vi er

Skrevet d. 5-12-2017 14:44:54 af Wenche Margrethe Eriksen - Mentaltrener, Kostholdsveileder, Coach, Veileder, Traumeterapeut

Den siste tiden har det blitt veldig klart for meg at de menneskene jeg jobber med, ikke ser hvem de er. De har tatt på seg en rolle, en personlighet som egentlig ikke er deres. De har latt andres bemerkninger, meninger og tro bli deres sannhet. F.eks. Hvis din mor ofte viste misnøye ovenfor deg, og kanskje uttrykte det også, så har du tatt det til deg som om det var noe galt med deg, som om du ikke var bra nok. Vi tror på dette, og lar dette bli fasiten. Mens sannheten er at det har ikke noe med deg å gjøre i det hele tatt, det er din mors uforløste følelser. Det er ikke ditt.

Når vi så begynner å se hvor vår tro om hvem vi er kommer fra, og at det ikke er vår stemme, kan vi begynne å separere oss fra hva som er vårt og andres. Slik kan vi på nytt oppdage hvem vi er og ta eierskap i oss selv. 

I begynnelsen kan det være litt forvirrende, men når vi begynner å se hvilket mønster det er, kan vi frigjøre oss fra det. 

Hver eneste dag kunne jeg møte disse tankene og følelsene jeg hadde adoptert. Jeg så mønsterne mine komme fra noe utenfor meg selv. Det var ikke meg. 

Alt vi søker som er utenfor oss selv kommer fra vårt ego. Vårt påtatte ego som er stemmer fra andre vi har påtatt oss, og gjort til vår egen.  Egoet vil ha kontroll, det vil være offer, slippe ansvar, unnskylde, peke, skylde på. 
For å ta tilbake kraften vår, få kontakt med kilden i oss selv, må vi behandle oss selv pent. Vi må ta vare på oss selv, lytte til vår indre stemme, hva ønsker jeg nå som er bra for meg? Hvordan kan jeg ta ansvar for mitt liv og gjøre det bedre? 
Hva vil JEG?

Når vi jobber med å skille oss fra egoet, så bygger vi egenkjærlighet. Det er den største kraften du kan inneha som menneske, kjærlighet og aksept for deg selv. Når du står trygt i de selv vil dine valg bli enklere, veien vil bli klarere og du vil flyte fritt. Elsk deg selv først, da vil alt annet komme til deg.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.