Hva nærer du røttene dine med?

Skrevet d. 24-3-2018 20:27:45 af Wenche Margrethe Eriksen - Mentaltrener, Kostholdsveileder, Coach, Veileder, Traumeterapeut

Da jeg begynte på min indre reise var jeg meget dyktig til å nedsnakke meg selv. Jeg kunne gi meg selv en klapp på skuldern om jeg åpenbart og med masse ros hadde gjort en god jobb, men det var bare en klapp, la oss ikke overdrive. 
Å være så hard mot seg selv gjør at man aldri føler seg bra nok. Stemmene fra de "andre" var høylytte og tydelige. De er lette og akseptere, fordi de blir altoppslukene. Stemmene, andres stemmer. Jeg godtar de til slutt. Så lenge de sier det hele tiden, så må det jo være sant. Kanskje jeg tok feil om meg selv, og de hadde rett?
I det jeg aksepterte andres stemmer begynte jeg på en nedtur. En nedadgående spiral som aldri tok slutt og som bare ble større. En vortex så kraftfull og massiv at jeg ikke hadde sjans til å hoppe av. Jeg var tatt av strømmen, jeg vannet mine røtter med gift. Treet var døende. 


Dagen da alt snudde ble begynnelsen på min reise, ut av vortexen. Det var tungt, det var tøft og reisen min har vært lang. Da jeg forsto at jeg vannet treet mitt med gift, ble jeg bevisst. Min næring var gift til min egen kropp, mitt eget intellekt og min egen sjel. Da jeg forstod at andres meninger og stemmer, andres begrensninger og tro om seg selv, ikke automatsik var mitt. At jeg hadde ett valg i hver eneste situasjon . Et valg om å velge meg selv, eller dem. 
Sakte men  sikkert begynte jeg å nære treet mitt med kjærlighet. Kjærlighet til meg selv. Jeg satt grenser rundt meg. Jeg ryddet i menneskene rundt meg, jeg fjernet meg fra situasjoner som ikke var bra for meg, jeg tok ansvar for hva jeg ønsket og ikke hva andre ønsket at jeg skulle gjøre. Jeg gjorde ting som gledet meg, og igjen begynte treet å puste, pulsere og gro. 

Vi har alltid ett valg. Å Lytte til deg selv, til din unike stemme, eller andres.  Tro på deg selv, la sjelen din vise deg veien. Åpne opp og gi slipp på alt du ikke trenger. Slik at ditt tre kan vokse seg stort, vakkert og sterkt , med dype røtter som holder deg når det blåser.
La ditt liv springe ut fra ditt hjerte, og slå dype røtter ned i morder jord.  <3 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.