Er du ærlig med deg selv?

Skrevet d. 19-3-2018 16:59:25 af Wenche Margrethe Eriksen - Mentaltrener, Kostholdsveileder, Coach, Veileder, Traumeterapeut

Når noen spør deg: "Hvordan går det egentlig med deg?", hva svarer du da? Svarer du som du pleier, en frase du kan utenatt, som bare automatisk kommer av seg selv, eller forteller du din sannhet? Hvordan har du det egentlig? 
En av mine venner svarer alltid "jeg har det så bra atte! Full fart!, kan ikke klage jeg" Jeg hører hva hun sier, men det hun sier og energien bak ordene hennes er en total kræsj. Hun har det siste året vært mye syk, hun holdt faktisk på å dø. Men hun, hun har det så bra! Jeg har mest lyst til å riste henne, for jeg ser at hun ikke er ærlig med seg selv, og jeg ser hva som skaper hennes sykdom. Hun undertrykker hvem hun er. Hun undertrykker stemmen i henne, den indre stemmen som skriker i henne: "slipp meg ut!!" Sjelens stemme, som har noe den vil si. Den har en agenda for å være her, men den slipper ikke til.
Vi mennesker har ett stort behov for å kontrollere våre omgivelser. Vi kontrollerer oss selv halvt ihjel, for vi skal ikke vise oss "svake". Egoet i oss skal ha kontroll, og vi ser ikke at sårbarhet er vår styrke. Dette kontrollbehovet blir vår fiende, en usynelig fiende som skal holde fortet. Vi ser ikke at vi er på vei utfor stupet med hodet først. 
Vi må tillate oss å vise sårbarhet. Be om hjelp, slik at vi kan finne årsaken til vårt kontrollbehov. Så vi kan gi slipp på det. Vi må tørre å kjenne på hva sjelen vil, vår storhet, vår kraft og styrke som ligger i det å leve igjennom vår sjel, og ikke vårt begrensende, fryktfull ego. Sårbarhet er din styrke. Gi slipp.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.