Henrik Haaland Jahren - Psykolog - GoMentor
Henrik Haaland Jahren - Psykolog

Henrik Haaland Jahren

Psykolog

Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Online-samtaler krever en internettforbindelse og kan foregå fra PC, Mac eller vår app til iPad og iPhone.

Jeg jobber utifra kognitiv tilnærming med ungdom og voksne rundt angst og depresjon, avhengighet, personlighetsproblematikk og relasjonelle utfordringer. Henrik Haaland Jahren - Psykolog

Beskrivelse

Denne mentor er ikke længere aktiv-kontakt GoMentor support, hvis du har bruk for hjelp med å finne en annen mentor.

Jeg jobber med ungdom og voksne rundt problemstilling som angst og depresjon, avhengighet, personlighetsproblematikk og relasjonelle utfordringer.

Jeg jobber utifra kognitive behandlingsverktøy, dvs ulike psykologiske terapier som hjelper personen avdekke de automatiserte og ofte urasjonelle tankeprosessene som holder personen fast i depressive tanker, angstfølelser eller på annen måte tilbake fra det livet de ønsker leve.

En stor komponent i alle kognitive terapier dreier som om å få en forståelse av hvordan tanker, følelser og handlingsmønstre henger sammen. Kognitive terapier har solid forskning i ryggen og er i konstant utvikling.

Når tidligere relasjonelle erfaringer ligger til grunn for utfordringene personen står ovenfor nå, er viktige å kartlegge disse. Man må først kunne kjenne igjen mønstrene før man kan bryte dem og lære nye. Denne kartleggingen gjøres ofte gjennom at jeg sammen med klienten tegner ‘relasjonskart’ som hjelper oss avdekke relasjons- og tankemønstre som har hatt en tendens til å gjenta seg i personens liv.

Jeg har en sterk interesse innen kognitiv nevrovitenskap, eller forsking på hvordan hjernens funksjon og struktur påvirkes av livet vi lever. Jeg tror det er viktig at klienter gjennom terapiforløpet får en forståelse for hvordan mental helseutfordringer påvirker hjernen og hvordan man, gjennom å gjøre endringer i terapiprosessen, kan endre disse.

  1. Prosessen hos meg begynner alltid med en utredningssamtale på 90 minutter for å få tilstrekkelig tid til å få en oversikt over bakgrunn og behandlingsplan.
  2. I etterkant av utredningssamtalen blir vi enige om fokusområder og stipulert lengde for behandlingen. Deretter går terapien over i å lære teknikker som hjelper addressere de ulike komponentene som holder en tilbake.
  3. Målsetningen er alltid at samarbeidet skal avsluttes når personen føler at han/hun har de mestringstrategiene og ressursene de trenger for å fortsette livet på egenhånd og sammen med de rundt en.

Jeg har drevet privat praksis i Norge og i utlandet de siste 6 årene. Jeg utdannet klinisk psykolog fra Federation University, Australia og er autorisert Psykolog i Norge og  Australia. Jeg jobber med privatpersoner, idrettsutøvere og bedriftsledere. Det siste har det siste året jobbet med å hjelpe mennesker tilbake i jobb i regi av ‘raskere tilbake tiltaket’.

Jeg har ikke refusjonsavtale. Om det er av interesse samarbeider jeg gjerne tett med fastleger for å oppnå best mulig tverrfaglig behandling.

For English speaking clients:

From 2008 to 2014 I worked primarily with English speaking clients from a wide range of cultural backgrounds. I practiced in Australia as well as South-East Asia, before moving back to Norway in 2014. I completed most of my formal education, with a master in clinical psychology, in Australia.

I am still registrered as a psychologist with AHPRA in Australia and my practice as a psychologist is in accordance with the ethical guidelines and professional development requirements stipulated by the Australian Psychological Society.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer