Helge Bjørn Skjelstad - Psykoterapeut, Terapeut - GoMentor
Helge Bjørn Skjelstad - Psykoterapeut, Terapeut

Helge Bjørn Skjelstad

Psykoterapeut, Terapeut

Bjørnemyr

Personlig fremmøte

- Akkurat nå: Få 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Terapi dobbeltime 1.700 kr. Avtal tid

Terapi enkelt time 900 kr. Avtal tid

Er du i tvil? Da kan du ringe til kundeservice på tlf. 2396 6246

Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Online-samtaler krever en internettforbindelse og kan foregå fra PC, Mac eller vår app til iPad og iPhone.

Helge Bjørn Skjelstad - Psykoterapeut, Terapeut

Beskrivelse

Det som har beriket meg mest i møte med andre mennesker er deres mot og vilje til endring. Jeg har selv gjennom erfaring og egenterapi sett hvordan selve relasjonen i terapi har vært vekstfremmende.

Jeg tror at mange mennesker går rundt med drømmer om å gjøre noe mer med sitt liv. Mange er klar over hvilke ønsker de har for denne utviklingen, mens andre sitter fast i samfunnets krav om ”hvordan en bør være”. Jeg er overbevist at alle har potensiale og muligheter til å velge det livet de selv vil leve og gjennom dette skape en større bevissthet til egne tankemønstre og kreativitet.

Denne døråpneren kan være kognitiv terapi og kunst som igangsetter.Dette kan jeg hjelpe med:

 • Lettere/moderat angstilstander og sosial angst
 • Moderat til lettere depresjonstilstander
 • Søvnproblematikk
 • Kreativitetsutvikling
 • Sorg og tap
 • Utbrenthet
 • Personlig vekst og eksistensielle spørsmål


Slik foregår terapien

Ofte kan samtalen være det som skal til for at vi kommer hverandre i møte og gjennom det skape nye muligheter. I vår terapi må vi bli enige om felles mål. Det er viktig at forholdet mellom klient og terapeut er preget av gjensidig tillit, forståelse og respekt. Som en god metafor for arbeidet bruker jeg å beskrive forholdet mellom klient og terapeut som det å styre et fly. Klienten må være piloten, mens terapeuten kan være flyets navigatør.


Min tilnærming

Kunst og uttrykksterapi gir mulighet for innsikt og selvuttrykk. Det er en integrerende prosess hvor vi bruker vår tanke, vår kropp, våre følelser og vårt åndelige, spirituelle selv. Uttrykksterapien er en kombinasjon av bevegelse, kunst, musikk, verbal og non-verbal kommunikasjon. Kunstens språk har til alle tider, i alle kulturer vært den mest direkte, enkle og sanne veg inn til våre følelser.

Virginia Satirs dikt kan nok gi gjenklang: "Jeg blir sett gjennom det jeg gjør og er ikke alene. Jeg eksisterer i mitt møte med de andre og med ting omkring meg, og er ikke lenger ensom. Når jeg bruker mine sanser forandres jeg til virkelighet".

Den andre hovedretningen er kognitiv terapi. I regi av Norsk kognitiv forening har jeg er spesialutdannelse i forhold til behandling av depresjon, angst og søvn-problematikk. Kognitiv terapi, som også kalles kognitiv atferdsterapi, retter seg mot problemløsning og innsikt i sammenhengen mellom tenkning, handlinger og følelser. Et viktig mål er å bryte selvforsterkende onde sirkler som opprettholder psykiske helseproblemer. Det gjøres ved kartlegging av vanskelige situasjoner, utforming av aktiviteter som gir selvtillit og energi, utforsking og eventuelt endring av negative tankemønstre, stimulering til økt sosial kontakt og forebygging av tilbakefall.


Min bakgrunn

 • Sertifisert Psykoterapeut ECP/EAP, Kunst og Uttrykksterapeut, kogntiv terapeut, klinisk spesialist i psykiatrisk sykepleie.
 • Arbeider som kognitiv terapeut i Rask Psykisk Helsehjelp i Nesodden kommune, og har lang fartstid fra spesialisthelsetjensesten.
 • Praktisert som psykoteraput ved Varden Spesialistsenter på Nesodden siden år 2000.
 • Av øvrig bakgrunn har jeg teaterutdannelse fra København og hadde eget prosjektteater i Oslo i mange år. Har også hatt kurs og grupper i kunst og uttrykksterapi.


Velkommen til en samtale!

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer