Innlegg: Selvtillit - GoMentor

Selvtillit

Skrevet d. 7-9-2018 17:42:29 af Wenche Jo Hoem - Coach, Veileder, Kroppsterapeut


Selvtillit handler om den tilliten jeg har til meg selv i forhold til det jeg gjør.  Å oppleve økende grad av mestring gir god selvtillit men kun næring til selvtilliten.


Det har vært en utbredt erfaring tidligere at ros er et positivt virkemiddel  for selvbildet til barnet men blir det ros på alt av gode og middelmådige prestasjoner kan det ha en destruktiv funksjon.   Det kan lett bli en automatikk å si  «Dette er fint og du er flink» uten ekthet og interesse. Barn gjennomskuer voksne som ikke er ekte og ærlige og det skaper derfor lite verdi for barnet. 


Barnets egenverd kan bli avhengig av prestasjoner for å føle noen verdi,  og kan tenke tanker som : « Hvis noen skal like meg må jeg være flink i fotball, se fin ut og mestre noe. Det er ikke nok å bare være meg «


Får som sagt barnet tilbakemeldinger om at alt er fint og flott blir det heller ikke noe å strekke seg etter.

Hvis selvfølelsen da er dårlig blir trangen til  å være flink og vellykket et eneste stort jag og dette jaget kan ende opp i utbrenthet og psykiske problem.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer