Innlegg: Indre barn terapi - GoMentor

Indre barn terapi

Skrevet d. 20-4-2019 11:21:55 af Wenche Jo Hoem - Coach, Veileder, Kroppsterapeut

Tilbakemeldingene vi får om oss selv som barn blir førende for hvordan vi oppfatter oss selv senere i livet.

Blir vi mye korrigert og styrt inn i  bestemte måter å være på er det det som blir førende for oss senere.  Det at vi er verdt å elskes akkurat slik vi er med alle våre følelser og egenskaper begynner å forsvinne når bare deler av oss selv blir anerkjent.

Det sårede indre barnet skjuler du så godt du kan. Innimellom dukker det frem og de skjulte følelsene kan komme ut i sarkasme, små sinneutbrudd  eller det kommer ut i andre følelsesmessige uttrykk.  


Det blir som å velge mellom pest eller kolera og  ingen av delene er bra for deg.  Ikke noe galt å reagere med følelser i seg selv, men sitter du igjen med en følelse av skam og utilstrekkelighet er det viktig å se nærmere på det som skjer.  For det er mulig å behandle de såre følelsene slik at sårene kan gro og du slipper å gjemme deg eller gå i forsvar.

Signaler på at det er ditt indre barn som reagerer

 • Har du innimellom en oppførsel som er umoden og barnslig ?
 • Opplever du små sjokk  eller hendelser som setter deg ut ?
 • Føler du deg mye avvist eller hender det at du opplever at du ikke blir tatt på alvor ?
 • Føler du deg skamfull over at du ikke klarte å kontrollere følelsene dine ?
 • Trekker du deg unna situasjoner og mennesker som trigger fram ulike følelser i deg ?
 • Føler du deg ofte likeglad  og mangler glede i livet ditt ?

Svarer du ja på flere av de spørsmålene vil du ha utbytte av indre barn terapi.

Indre barn arbeid handler om å komme i kontakt med følelser som ikke har blitt anerkjent da du var barn.

Du trenger ikke skamme deg over det for det var ingen andre måter for deg  å gjøre det på enn å  undertrykke de da du var barn.  Nå kan du derimot gjøre noe med det og i Indre barn terapi blir følelser møtt akseptert og anerkjent. 


Det er utrolig stort å føle seg møtt, akseptert, forstått av noen som kan romme og akseptere de sårbare følelsene.  -  Det gjør at du kan inkludere de inn i personligheten din. 

Jeg veileder deg trygt gjennom den prosessen så langt du ønsker men det er du som hele tiden bestemmer hvor langt du vil gå.  


Selvfølelsen din styrkes og etterhvert vil du finne tilbake til kraften og kjærligheten som er en naturlig del av deg.  For det må være målet.

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer