Hva har du forhåpninger om i 2022?

Skrevet d. 10-1-2022 16:07:05 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Nytt år og håp og uro side ved side. Det er en sammensatt verden, og utfordringene står i kø når vi løfter blikket, og det trenger vi å gjøre, slik Kongen minnet om i nyttårstalen. Hva skal til for å leve gode liv ? spurte han og svarte selv at det å lytte til andre mennesker, og bety noe for hverandre, det er hverdagen, trøst, fellesskap. Vi trenger hverandre, selv om det kan være vanskelig å være sammen også. Så hva kan vi huske på å gjøre hver dag? eller hver uke? Lag en plan med det som er viktig for deg, og følg planen. Hva er viktig for deg? å komme deg ut, bevegelse, eller ringe en venn som ikke ringer deg? Det er banale ting, kanskje, det er småting kanskje, men de små tingene er også viktige og da er de ikke bare småting, da blir små hverdagsting store ting.

Det er bra å minne hverandre om at det første skrittet til å gjennomføre noe er det viktigste. Noen trenger å øve på å møte det nye året med litt optimisme, selv om de også er bekymret for fortiden, miljøet, verden og så videre. Hva skjer i storpolitikken og hvordan skal vi handtere hverdagen med pandemi? det finnes kanskje ingen enkle svar på dette...og likevel er spørsmålet verdifullt. Finn håp for 2022 og si det til noen som bryr seg om deg. Lykke til

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.