Innlegg: Barns maktmiddel for å få viljen sin - GoMentor

Barns maktmiddel for å få viljen sin

Skrevet d. 27-7-2018 14:15:27 af Wenche Jo Hoem - Coach, Veileder, Kroppsterapeut

Det finnes to typer sinne hos barn.  Det ene er det ekte sinne som er en sunn følelse som får barn til å reagere. Det uekte sinne er det sinne som blir brukt for at barnet skal få viljen sin og det er viktig å vite forskjellen.

Det uekte sinn gjør at barnet later som det er lei seg eller sinna for å få gjennom viljen sin. Så snart de har nådd sitt mål,  stopper de som regel sinneutbrudd og gråt :)  Har barnet fått viljen sin en gang er sannsynligheten veldig stor for at det vil bruke denne metoden neste gang også. :) Det er slik barn lærer og ikke fordi de er utspekulert eller slemme.

Min egen grensesetting

Jeg husker selv gråtende barn og svette mødre før jeg fikk barn selv og tenkte at slik vil ikke jeg ha det. Jeg leste det som var å finne av barneoppdragelse, grensesetting og skjønte at det var lurt å være konsekvent fra første stund. 

Det fungerte og jeg opplevde aldri at det var hyling og skriking ved for eksempel godteriet ved kassa. Det føltes bra for meg men også for barna.  Det hendte selvfølgelig de fikk noe allikevel men det var ikke fordi de skrek seg til det. Jeg var stolt over at jeg hadde så veloppdragne barn :) :) :)  

Det er viktig å ikke gi etter for fredens skyld for da gjør vi  barnet en bjørnetjeneste.  Det er viktig at barnet ikke lærer å styre de voksne, aller mest for sin egen del. De voksne må holde på sitt ”nei” selv om det kan oppleves utmattende og slitsomt.

Det gir barnet trygghet at de voksne er konsekvente.  "Det nytter ikke å bli sint for jeg får ikke viljen min allikevel  ":), vil barnet lære. Dette må ikke forveksles med å uttrykke vanlig sinne for det er helt naturlig og nødvendig for barns utvikling.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer