Innlegg: Vårt indre barn - GoMentor

Vårt indre barn

Skrevet d. 18-7-2018 19:51:41 af Wenche Jo Hoem - Coach, Veileder, Kroppsterapeut

Uansett hvor fantastiske foreldre og fantastisk liv du har hatt,  vil det alltid være hendelser som forårsaket noe som lagde sår i deg.  Alle bærer vi på sår, lite eller stort og noen sår får større konsekvenser enn andre. 

Som barn kommer vi inn i verden med en uskyldig,  lekfull og nysgjerrig holdning.  Vi er kjærlige, tillitsfulle og åpne.  Vi ser på hendelser som gode eller dårlige. Som barn lærer vi om oss selv og andre å kjenne ved å observere omgivelsene. 

Når vårt indre barn blir skadet er det vanskelig  å stole på noen igjen, tilliten har fått et sår.  Selv om barnet er kjærlig og ubetinget i alt det gjør, vil såret være der.

Noen hendelser gjør også at vi repeterer hendelser som ligner på det første såret og slik setter det seg dypere spor.

Å føle seg ikke ønsket eller inkludert i sin egen familie er sår som noen er kjent med.  Noe skjedde som gjorde at følelsen av å ikke være elsket ble en sannhet for deg og følelsen ble et varig sår.  Du lærte å skamme deg over følelsen og /eller  late som den ikke var der.

Mange av oss husker bare deler av barndommen, og smertefulle hendelser blir ofte fortrengt.  Det vi kan huske er første gang vi følte noe på en bestemt måte. Fordi det var første gang det føltes annerledes vil vårt indre barn bær det med seg.

Som voksen tror vi at de sårene er en del av oss selv men det er de ikke.  Som voksen kan vi ta ansvar for vår egen psykiske helse og gjøre noe med det  som ikke er bra for oss. 


;

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer