Innlegg: Ny jobb etter sommeren? - GoMentor

Ny jobb etter sommeren?

Skrevet d. 14-6-2019 09:54:38 af Ingvild Bjerke Høygaard - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Karriererådgiver, Karriereveileder


Ingvild Bjerke Høygaard, gestaltterapeut og karriererådgiver


Er tanken på å komme tilbake til jobben etter sommerferien lite fristende? Enda en høst i en jobb du egentlig vil videre fra?

Du mistrives og har kanskje mistrivdes lenge. Du vet du vil noe annet, men klarer kanskje ikke å lande på hva du egentlig vil.


Rett jobb for din personlighet

Det kan være vanskelig å finne ut hva drømmejobben er. Så mange av oss er i jobber som er dårlige kombinasjoner med personlighetene våre.

La oss si at jobben din består av mye kundekontakt, selv om du er introvert (innadvendt) som person. Du kjenner hvor sliten du blir av den stadige kontakten med kundene. Du skulle ønske du kunne få sitte i fred med administrative oppgaver. Kanskje du tenker at det er sånn for alle. Men en mer ekstrovert person vil kunne oppleve kontakten med kundene som mindre utmattende -- og kanskje som noe som gir energi i stedet.


Eller du jobber i en bedrift der alle «stempler» inn og ut til faste tider. Du føler deg ufri og rastløs når du sitter på samme sted åtte timer hver dag. Kanskje du kan tenke deg en langt mer selvstendig jobbhverdag, hvor du bestemmer tid og sted selv?


Det er essensielt å vite hva som gir deg energi og hva som tapper deg. Først da kan du finne en jobb du virkelig trives i.


Jobber du «mot» deg selv?

Er du i en jobb som er en dårlig match med personligheten din, vil du på sett og vis jobbe «mot» deg selv i jobbhverdagen. Du blir mye mer sliten enn du ville blitt i en jobb som var en god match med egenskapene dine.


Når du er i en jobb som passer godt til personligheten din, flyter alt lettere i jobbhverdagen. Du føler mer glede, og du gjør sannsynligvis en langt bedre jobb. Antakeligvis vil kollegaer og ledere regne mer med deg, som en kompetent medarbeider, og du vil føle deg mer verdsatt på arbeidsplassen.


Hjelp til å finne svar

Det kan være vanskelig å finne ut hva personligheten din passer best til, på egenhånd. Jeg anbefaler deg å ta noen timer i karriere--coaching.


Jeg er gestaltterapeut og karriererådgiver med lang erfaring. Sammen utforsker vi hvilke unike egenskaper du har, og hvilke muligheter det gir deg i arbeidslivet.


Jeg vil at du skal glede deg til å komme tilbake på jobb etter ferien. Vil du?

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer