Innlegg: Mamma til rusavhengig sønn - GoMentor

Mamma til rusavhengig sønn

Skrevet d. 4-9-2018 09:47:33 af Wenche Jo Hoem

For 20 år siden var alle andre viktigere enn meg selv og jeg startet opp et støttesenter for pårørende da jeg visste om pårørende som hadde problemer med rusavhengighet i familien. Jeg fornemmet skammen de bar på og jeg glemmer aldri den mora som sa hun ønsket et gravsted å gå til. Sønnen hadde hun "mistet" til rusen for veldig mange år siden sa hun, men følte hun ikke hadde noen "rett" i å sørge. 

Hun var helt utslitt og hadde gjort alt hun kunne for å hjelpe sønnen. Barnet hans hadde hun også tatt vare de siste årene. Det var ikke noe tilbud til pårørende på det stedet den gangen og hun følte seg veldig alene om å være den sterke. Sorgen og slitenheten var synlig og hun følte seg stigmatisert og mislykket som mor.  Det var et sjokk for meg å oppleve dette den gangen og det har preget meg til det jeg brenner for nå.

Å føle seg mislykket som forelder er smertelig vondt når du vet med deg selv at du har gjort så godt du har kunnet og mer enn det. 

Veldig mange pårørende ender ut i utbrenthet, muskelplager, depresjon, posttraumatisk stress, dårlige selvfølelse og trygd. Andre kommer seg videre og er sterke ressurser både for pårørende og andre i Samfunnet.

Ta kontakt  og begynn prosessen din tilbake til et bedre liv.

 

;

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer