Innlegg: Du har lov å sørge ! - GoMentor

Du har lov å sørge !

Skrevet d. 4-9-2018 09:47:33 af Wenche Jo Hoem - Coach, Veileder, Kroppsterapeut

Jeg startet  opp et støttesenter for pårørende da jeg visste om pårørende som hadde problemer med rusavhengighet i familien. Jeg fornemmet skammen da jeg bar på mye skam selv den gangen. Skam over å ikke være bra nok, skam over å ha mislyktes som forelder og menneske.


Jeg glemmer aldri den mora som sa hun ønsket å ha et gravsted å gå til. Sønnen hadde hun "mistet" til rusen for mange år siden men hadde ikke noe sted å plassere sorgen.  Hun var utslitt og hadde gjort alt hun kunne for å hjelpe sønnen og den perioden hun var på senteret klarte hun å gi slipp på han og begynne sin egen prosess. 


Sorgen og slitenheten var synlig og hun følte seg stigmatisert og mislykket som mor da folk gikk omveier når de traff henne.  Hun hadde ikke noe sted å plassere sorgen og heller ingen nær familie. Hun led i stillhet.


Å føle seg mislykket som forelder er smertelig vondt når du vet med deg selv at du har gjort så godt du har kunnet og mer enn det.  Mange pårørende ender ut i utbrenthet, muskelplager, depresjon, posttraumatisk stress, dårlige selvfølelse og trygd.

Andre igjen kommer seg videre og er sterke ressurser både for pårørende og andre i Samfunnet. Du kan også velge å komme deg videre. 

;

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer