Innlegg: Har du blitt arbeidsledig eller mister inntekt i corona-perioden? - GoMentor

Har du blitt arbeidsledig eller mister inntekt i corona-perioden?

Skrevet d. 15-3-2020 10:27:58 af Ingvild Bjerke Høygaard - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Karriererådgiver, Karriereveileder

Corona-viruset har satt samfunnet vårt på hodet.


I tillegg til det grunnleggende svært alvorlige i situasjonen med at personer blir syke og svært alvorlig syke, påvirker situasjonen også mange arbeidsplasser og jobber.


Jobber du i en bransje som påvirkes av dette, er du kanskje blitt permittert og står nå uten jobb i uoverskuelig fremtid.


Eller kanskje du driver for deg selv, som behandler som jobber i direkte kontakt med pasienter, eller innen kultur, arrangementer eller andre tjenester som påvirkes. Du må stenge ned i perioden, eller du får ingen nye bestillinger eller oppdrag - og du aner ikke hvor lenge dette vil vare.


Det viktigste nå er selvsagt å forsøke å holde deg frisk og bidra til å begrense smitten i samfunnet. Det er førsteprioritet. Samtidig plages du også av tanker om fremtiden jobbmessig og økonomisk. 


Ufrivillig kastet ut i jobbsøk

Du kverner på tanker om hvordan du skal gå fram videre nå, hvordan du skal klare å få deg en ny jobb. Hva skal du egentlig gjøre?


Situasjonen er ukjent og uforutsigbar, og den føles kaotisk. 


Har du blitt permittert og må ut og søke nye jobber, så befinner du deg plutselig i en situasjon som jobbsøker. Det kan være tungt for mange å stå i denne prosessen. Orientere seg på arbeidsmarkedet, skulle presentere seg selv til potensielle arbeidsgivere. Dessuten vil det være langt færre ledige stillinger nå i mange bransjer. 


Og så ville du egentlig bare fortsette i jobben din - men situasjonen har tvunget deg til en omstilling. Så du er egentlig ikke motivert til å søke jobber i det hele tatt. Dessuten føles andre ting viktigere nå, og er også viktigere, i denne unntaks-situasjonen i samfunnet vårt. 


Dette kan føles vanskelig, og du kan ha behov for å prosessere disse tankene og følelsene sammen med noen.


Støtte og hjelp

Det kan være tungt å stå alene med bekymringene. Vanskelig å finne en løsning. Vanskelig å vite hvordan du best forholder deg til dette.


Jeg anbefaler deg å oppsøke noen å snakke med - via video eller telefon, for å bidra til å redusere smitterisikoen.


Jeg tilbyr coaching og veiledning via videosamtale og på telefon, for deg som trenger noen å prate med.


Jeg er gestaltterapeut MNGF og har spesialisert meg innen karriere og jobb, og det å finne veien videre i arbeidslivet.


Det viktigste nå er at vi klarer å begrense smittespredningen i samfunnet. Jeg håper virkelig at vi klarer å snu dette slik at færrest mulig blir syke. Ta godt vare på deg selv og de rundt deg i denne krevende tiden!Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer