Innlegg: Godt nytt år, velkommen 2021 - GoMentor

Godt nytt år, velkommen 2021

Skrevet d. 5-1-2021 21:36:55 af Marit Høgalmen Uppstad - Psykoterapeut

Et nytt år er kommet til oss, og hvordan vil det bli? Det som er sikkert er at forrige år ble ikke slik flere av oss hadde ønsket. Det gikk opp og ned. En venn spurte meg direkte på telefonen forleden; Er det en god dag, for deg? og jeg fikk en plutselig klargjørende tanke om at det var jo ikke det akkurat da. Men jeg kunne jommen skape meg en god dag, hvis jeg ville ha det... Nemlig ved å ta noen konkrete grep, og velge hva jeg ville fokusere på.

Og nettopp fordi han spurte meg så direkte så hjalp det meg å se hva jeg kunne gjøre, der og da. Dette hørtes kanskje lettvint ut, det var ikke meningen. Det er ikke alltid enkelt å skifte fokus, og jeg tror som oftest ikke på noen kvikk fiks heller, ting tar jo som regel tid. Men hvis man er åpen for et spørsmål så kan det skje noe der og da, et perspektivbytte, som det heter på fint.

Ikke så rent sjeldent virker det banalt å skrive om disse tingene, valg, ansvar, sårbarhet, utfordringer og så videre, likevel vil jeg prøve å fortsette å skrive om dette, også i 2021. Jeg har troen på å dele erfaringer, refleksjoner, humoristiske formuleringer og slike ting, både skriftlig og muntlig. Det er blant annet derfor jeg liker å være psykodramaterapeut, det er interessant å lytte til andres historier. Så kjære deg , du som leser dette: Godt nytt år, og jeg ønsker for deg mot til å våge å være tilstede i det som kommer i år. Fargeleggingen av det store blanke arket 2021 har begynt, hvilke farger vil du ha med?


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer