Innlegg: Forventningsavklaring fra 0-100! - GoMentor

Forventningsavklaring fra 0-100!

Skrevet d. 29-6-2018 11:31:08 af Susanne Borge - Coach, Stresscoach, Veileder

Jeg har stadig lurt litt på de ulike fasene vi mennesker erfarer gjennom et langt liv.

Hvilke regler, krav og forventninger vi har til oss selv og andre.

Vi presses inn i en og samme form uansett om vi passer eller ikke. De som blir hengende etter av ulike grunner, som for eksempel utfordringer i skolegangen, sykdom etc., faller fort utenfor rammene.

Hvor stort rom er det egentlig for å tenke alternativt?

Reglene for hvordan vi skal “lykkes” følger oss igjennom livet.  

Allerede fra 15-30 årene øker forventningene. Utdannelse, trening, helse, perfeksjonisme, etableringen av første hjem, barn, ekteskap etc.

40-50 årene kommer ofte smellen har jeg hørt mange sier(og selv erfart) Og plutselig har over halve livet gått med til “å passe inn”!

Hva skjedde? Har vi vært så opptatt av å lykkes og å leve opp til forventninger at vi plutselig våkner en dag og kjenner at livet har mistet litt mål og mening? Jeg har mange klienter som opplever at livet er over I en alder av 40 år.

Hvordan finner vi tilbake til den vi ønsker å være? Hvordan finner man aksept for å være bra nok og at det du gjør er godt nok! Hvem sitter med "fasiten"?

Svaret er egentlig ganske åpenbart, men allikevel noe vi ofte sliter med å se.

Vi sitter selv med kunnskapen. Alt starter med en bevisstgjøring av det tankemønsteret  du har, som har fortalt deg hvordan du skal leve livet ditt. Først da kan endringen starte.

Det er en fantastisk spennende reise og bli kjent med seg selv. Størst av alt er vel følelsen av frihet som åpner seg opp når du ser hvilke muligheter du har og egentlig alltid har hatt,til å endre livet i den retning du ønsker.

 


Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer