Innlegg: Er du redd følelsene dine ? - GoMentor

Er du redd følelsene dine ?

Skrevet d. 8-3-2018 17:40:12 af Wenche J Hoem

Er du redd følelsene dine ?

https://pics.gomentor.com/p/id_9512__b_0__ext_jpeg__w_180__sc_1/28577598_817263555148931_2536996957363123463_n.jpg

Jeg har brukt mye energi på å dekke over mine følelser i tillegg til andre utfordringer som gjorde at jeg endte ut i total utmattelse. Undertrykkingen startet tidlig og førte til angst, panikkanfall depresjoner, epilepsi  og andre helseutfordringer.

Å flykte eller undertrykke ubehagelige følelser kan være alt fra å jobbe mye, pusse opp, flytte rundt på møbler , shoppe, reise, ruse seg, spille  eller rett og slett flykte inn i bøker. Så lenge vi gjør noe for å komme oss unna oss selv er det en slags flukt.

Vi orker ikke kjenne på det som er ubehagelig  og finner stadig på noe som distraherer oss.  Å lese bøker er positivt i seg selv men er det slik at du lever livet ditt gjennom bøkene eller  arbeidet ditt  og du nærmest får abstinenser  når du blir hindret, er det signaler du bør være observante på.

Jeg sørget alltid for å være opptatt med noe helt til jeg stupte i seng om kvelden. Når jeg ikke var på jobb hadde jeg prosjekter som opptok meg. Hvis jeg "måtte " sette meg ned sørget jeg for å ha strikketøy liggende.

"Hadde jeg visst bedre hadde jeg selvfølgelig gjort bedre". WJH

Det er mye vi gjør for å undertrykke følelsene våre. På denne måten kan vi lure oss selv til å tro at alt er som det skal være. Å isolere oss bort fra spesielle personer eller fra mennesker kan også være en måte å ikke kjenne på det som trigger fram  noe. 

Mat er en utbredt og kjent måte å undertrykke følelser på.   Mat er  knyttet til følelsene våre,  har en forsterkende makt over oss, gir oss  glede og fjerner sult.  Å overspise søt eller fetende mat gjør at vi tror engstelsen reduseres eller forsvinner.

Det er ikke ukjent for noen at maten får mere plass når vi for eksempel slutter å røyke.  Vi kan bruke unnskyldninger som" det er sunt med nøtter" eller hva det måtte være men det er ikke det som er poenget.  Poenget er at du dekker over noe du ikke vil kjenne på...

Har du hatt det tungt  i mange år og du vet  ikke helt hvordan du skal håndtere de nye gode følelsene.  Veien blir kort til kjøleskapet for å putte noe i munnen når de popper opp.  For gode følelser kan også undertrykkes.. 

Overspisingen vil ikke løse problemene, det kan heller føre til flere problemer og i verste fall spiseforstyrrelser. 

Dette gjelder ikke deg, tenker du ....... :) Det tenkte jeg også for spiseproblemer forbandt jeg med de som  var veldig tynne og kastet opp men sånn er det ikke.

 

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.