Innlegg: Er du redd følelsene dine ? - GoMentor

Er du redd følelsene dine ?

Skrevet d. 8-3-2018 17:40:12 af Wenche Jo Hoem

Jeg har brukt mye energi på å dekke over mine følelser som gjorde at jeg endte ut i total utmattelse. Undertrykkingen startet tidlig og førte til angst, panikkanfall depresjoner, epilepsi  og andre helseutfordringer.

Å flykte eller undertrykke ubehagelige følelser kan være alt fra å jobbe mye, pusse opp, flytte rundt på møbler , shoppe, reise, ruse seg, spille  eller rett og slett flykte inn i bøker. Så lenge vi gjør noe for å komme  unna oss selv blir det en slags flukt.

Vi orker ikke kjenne på det som er ubehagelig og finner stadig på noe som distraherer oss.  Å lese bøker er positivt i seg selv men er det slik at du lever livet ditt gjennom bøkene eller  arbeidet  og du nærmest får abstinenser  når du blir hindret, er det signaler du bør være observante på.

Jeg sørget alltid for å være opptatt med noe helt til jeg stupte i seng om kvelden. Når jeg ikke var på jobb hadde jeg prosjekter som opptok meg. Hvis jeg "måtte " sette meg ned sørget jeg for å ha strikketøy liggende.

"Hadde jeg visst bedre hadde jeg selvfølgelig gjort bedre". WJH

Det er mye vi gjør for å slippe å kjenne på det som er vondt.  På denne måten kan vi lure oss selv til å tro at alt er som det skal være. Å isolere oss fra mennesker og situasjoner kan også være en måte å "flykte " på.

Mat er  knyttet til følelsene våre og det har en forsterkende makt som gir glede og fjerner sult.  Å overspise søt eller fetende mat gjør at vi tror engstelsen reduseres eller forsvinner.  

Har du hatt det tungt i mange år og du ikke vet helt hvordan du skal håndtere de nye gode følelsene kan veien bli kort til kjøleskapet.  Gode følelser kan også undertrykkes og det har vist seg det at når følelser kommer til overflaten har også latter og andre gledesutbrudd  blitt forløst. :) :) :) 

 

;

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer