Innlegg: Er du forelder til en rusavhengig ? - GoMentor

Er du forelder til en rusavhengig ?

Skrevet d. 1-10-2018 20:37:22 af Wenche J Hoem

Å leve med rusavhengige barn er tabubelagt og skaper ofte mye skamfølelse hos familien.  Mange familier kan leve lenge i kaos og frykt uten andres innspill og / eller innblanding. Noen trekker seg unna på grunn av frykt og fordommer, spesielt hvis det er snakk om Narkotika.

Mange foreldre forteller det ikke til noen, og  blir derfor isolert med det negative alt for lenge.  

Terskelen er høy for å søke hjelp da skammen om å ha mislyktes som forelder blir en overbevisende tanke og en verkende byll for mange. Spesielt de som mener de har gjort så godt de har kunnet  og mere til.

Myten om  at rusavhengige har hatt en vanskelig barndom lever i beste velgående

Det er grundig dokumentert at rusproblemer rammer hele familien og pårørende blir sjelden fulgt opp og ivaretatt.  Mange pårørende lever med vanskelige erfaringer, vedvarende belastninger og veldig mange ender ut i sykdom og uføre.

Det er helt vanlig å føle både skyld, frykt, uro og sinne.  Mange familier går i oppløsning grunnet løgner, manipulering, rykter og syndebukk stempling for å nevne noe.

Å søke kunnskap fra de som har tråkket opp veien tidligere kan pårørende i stedet bli en ressurs for seg selv og andre.

Når familien står samlet er det det som fungerer best men det trengs kunnskap for å gjøre det som hjelper og villighet til å forstå alle mekanismene som skjer i en familie med rusavhengighet.  En felles strategi skaper trygghet og  forutsigbarhet.

Det blir også enklere for den rusavhengige å komme ut av misbruket når familien står samlet  da en avkledning av spill og løgner mister sin effekt.

 

;

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer