Innlegg: Barns sinne - GoMentor

Barns sinne

Skrevet d. 27-7-2018 14:15:27 af Wenche J Hoem

Det finnes to typer sinne hos barn.  Det ene er det ekte sinne som er en sunn følelse som får barn til å reagere og som skaper nødvendig energi til handling.

Det uekte sinne bruker mange barn som maktmiddel for å få viljen sin.  Det vil si at de later som de er lei seg eller sinna  og de kan vise stor utholdenhet når det gjelder å få gjennom viljen sin. Så snart de har nådd sitt mål,  stopper de som regel. :)  Og har de fått viljen sin en gang er sannsynligheten veldig stor for at de vil bruke metoden neste gang også. :) Det er slik barn lærer og ikke fordi de er utspekulert eller slemme.

Småbarnsmor på matbutikken

Jeg husker godt gråtende barn og svette mødre før jeg fikk barn selv.  Jeg leste om grensesetting og det som var av litteratur den gangen og skjønte at det var lurt å være konsekvent fra første stund.  Det funket helt perfekt og jeg opplevde aldri at det var hyling og skriking ved godteriet ved kassa.  Det hendte selvfølgelig at de fikk noe allikevel men det var ikke fordi de skrek seg til det. Jeg var stolt over at jeg hadde så veloppdragne barn :) :) :)  

Det er viktig å ikke gi etter for fredens skyld for da gjør vi  barnet en bjørnetjeneste.  Det er viktig at barnet ikke lærer å styre de voksne, aller mest for sin egen del. De voksne må holde på sittneiselv om det oppleves utmattende og slitsomt.

Det gir barnet trygghet at de voksne er konsekvente og at de holder det de har sagt. "Det nytter ikke å bli sint for jeg får ikke viljen min allikevel  ":), vil barnet lære.

;

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer