Innlegg: Arbeidsledig? Hva nå? - GoMentor

Arbeidsledig? Hva nå?

Skrevet d. 5-5-2020 19:53:09 af Ingvild Bjerke Høygaard - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Karriererådgiver, Karriereveileder

Er du blitt permittert eller arbeidsledig? Kanskje du ikke vet om du får jobben din tilbake, hvis du er permittert?


Veldig mange har blitt arbeidsledige den siste tiden. Det er dessuten ekstra krevende å finne en ny jobb nå som arbeidsledigheten er så høy.


Å stå alene

Når du plutselig står der arbeidsledig eller permittert, er det lett å føle seg litt alene. Før tilhørte du en bedrift. Nå står du der alene og skal løse utfordringen med å finne deg en ny jobb.


Helt alene.


Kanskje du også føler deg overveldet av situasjonen. Det er så mange valg du kan ta, og samtidig kan mulighetene føles så små.


Du er kanskje i tvil om hva du skal søke på – og hva du kvalifiserer til. Kravlistene til søkere i stillingsannonser, kan ofte ta pusten fra den beste kandidat. Det er lett å føle seg litt handlingslammet og motløs.


Kanskje det også har blitt få muligheter i yrket ditt etter korona-krisen, slik at du er nødt til å omstille deg til et annet yrke.


Det er lett å la dagene gå uten at du får den progresjonen i jobbsøkingen som du ønsker deg.


Noen å sparre med

Da kan det være veldig godt å ikke lenger stå alene, men å ha noen å sparre tanker og ideer med. Og få hjelp til å se deg selv og kompetansen din utenfra. Hjelp til å se situasjonen din og hvilke muligheter du har.


Jeg er gestaltterapeut MNGF med lang erfaring innen arbeid med jobb og karriere. Jeg har tidligere jobbet mange år som karriereveileder i arbeids- og inkluderingsbransjen, hvor jeg bisto mange ut i nye jobber. Jeg har også foretatt flere karriereendringer selv, og har personlig erfaring med dette.


Jeg kan hjelpe deg med:

- Å finne ut hva du egentlig vil – hva som gir mest glede og mening for deg å satse på videre.

- Hva du passer best til i arbeidslivet ut fra dine personlige egenskaper, kompetanse og interesser.

- Hjelpe deg med å se deg selv og din kompetanse utenifra.

- Hjelpe deg med å se hvilke muligheter du har og hva du kan søke på.

- Hjelpe deg å se mulighetene for omstilling til et annet yrke, hvis dette er aktuelt.

-Hjelpe deg med å sortere tanker og ideer.

- Coache deg i prosessen med jobbsøk og hvordan du best går frem for å lykkes.

- Støtte deg i jobbsøkprosessen, slik at du kan få mer selvtillit underveis.


Jeg ser ofte at klienter får den ekstra støtten og det ekstra motet de trenger, for å våge å satse på jobbene de egentlig vil jobbe med, når de går i gestaltterapi underveis i prosessen. Med en gestaltterapeut å sparre med, stiller du sterkere som jobbsøker, er min erfaring.


Velkommen skal du være.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer