Innlegg: 9 ting som bør stemme i en jobb - GoMentor

9 ting som bør stemme i en jobb

Skrevet d. 27-2-2020 11:30:07 af Ingvild Bjerke Høygaard - Gestaltterapeut, Psykoterapeut, Karriererådgiver, Karriereveileder

Trives du ikke helt i jobben din, og lurer på om du er på rett sted? Her har du 9 faktorer som kan avgjøre om jobben er en god match for deg:


1. Utadvendt eller innadvendt: Får du energi av å jobbe med mennesker? Eller trives du bedre når du kan vende deg innover og jobbe alene? Er du i en jobb som ikke passer med din grad av introversjon eller ekstroversjon, vil du kjenne at du tappes for energi. Åpent kontorlandskap kan føles tappende for en introvert person.


2. Spesialist eller allrounder: Trives du best med å være en spesialist og gå i dybden på et smalere felt? Eller liker du å jobbe i bredden?


3. Grad av selvstendighet: I hvor stor grad bestemmer du over egne oppgaver og planlegging av arbeidsdagen? Er det noen som detaljstyrer oppgavene dine? Hvor viktig er selvstendighet for deg?


4. Fleksibilitet: Har du den friheten og fleksibiliteten du ønsker deg, når det gjelder muligheten til å styre egen arbeidstid? Har du muligheten til hjemmekontor, hvis dette er noe du ønsker?


5. Interesser: Jobber du med det du egentlig ønsker å jobbe med? Er det et annet arbeidsområde eller yrke du heller ville jobbet innen? Er du på rett sted?


6. Anerkjennelse som fagperson: Føler du deg anerkjent som fagperson innen ditt felt på arbeidsplassen? Er dette viktig for deg?


7. Sanser versus intuisjon: Liker du å jobbe med fakta og etterprøvbare opplysninger, ting du kan se eller sanse eller slå opp i en bok? Eller er du en person som får mye informasjon gjennom intuisjonen din, fra ting du oppfatter og setter sammen til mønstre i tankene?


8. Praktisk eller teoretisk: Graden av praktiske versus teoretiske oppgaver er selvsagt svært viktig. Liker du å bruke kroppen og bruke hendene, trives du ikke nødvendigvis på et kontor.


9. Kreativitet: Er det viktig for deg å bruke kreativitet i en jobb? Gjør du det i jobben din i dag, i tilstrekkelig grad?


Hvis flere av disse 9 faktorene ikke stemmer overens mellom deg og jobben, er det sannsynlig at du mistrives. Da finnes det nok en bedre jobb for deg der ute. Kanskje har du til og med valgt feil karriere – og vurderer å gjøre en større endring?


Dette kan jeg hjelpe deg med å utforske og kartlegge. Velkommen til gestaltterapi og karriere-coaching hos meg.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer